Medhjelpere under Stevnet: Fra buddhismen til Jesus

Jeanette Kvinlaug vokste opp i Oslo med en buddhistisk far. Det gjorde at hun ble selv en aktiv buddhist. Men en dag delte hennes sønn en sangstrofe fra en barnesang som traff henne rett i hjertet.

-Da sønnen min var 6 år flyttet vi til et lite sted der det eneste tilbudet for sønnen min var det kristne barnekoret. Hver torsdag kom han hjem og fortalte hvilken sang de hadde lært, og andakten han hadde hørt. Det var jo bare hyggelig, inntil en dag han kom hjem og sang strofen: «Gud er så glad i meg, at Han kan ikke holde øynene fra meg.»

-Da kjente jeg bare at jeg må prøve denne Jesus!

-Så jeg ba: «Jesus, dersom du finnes, kan du få en prøvetid på 14 dager, og hvis du er grei, kan vi forlenge den.»

-Men jeg kom helt ut av tellingen, for Han var bare vidunderlig, uimotståelig og perfekt!

-Så jeg glemte alt om prøvetiden, ler Jeanette.

-Også tenker jeg på alle barna som kommer hjem fra Lykkeborg forestillingen under Stevnet, eller Planetene i dag, og forteller foreldrene hva de har opplevd. Det er ikke bare barna som blir nådd!

Hva skjedde med deg etter at du tok imot Jesus?
-Jeg begynte å gå i menigheten til sønnen min. Der fikk jeg venner som hjalp meg med troen i hverdagen, og en mentor som hjalp meg med de store spørsmålene. Nå er sønnen min voksen og har vært gjennom alle Planetene i Sarons Dal, og jeg har en yngre datter som går der nå, mens jeg selv er med som medhjelper på kjøkkenet under Stevnet.

Du forteller at du var praktiserende buddhist da du møtte Jesus. Hva var den største forskjellen?
-Min opplevelse var at buddhismen var en kald religion der alle ikke har like stor verdi, og det er en jakt på å oppnå det øverste åndelige nivået. Men Jesus er sann kjærlighet, og jeg mister pusten bare jeg tenker på det. Jesus har ikke krav til oss. Buddhismen har uendelige mange krav og prestasjoner for å komme på det øverste nivået med gjenfødelse.

-Jesus gir og gir og gir, mere enn noen kan be om. Også krever Han ingenting. Vi får en ny bestevenn for livet, som aldri vil forlate oss, understreker Jeanette.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter