Største dåp av jøder siden Jesu tid

Ifølge informasjon fra en av de messianske menighetene Troens Bevis samarbeider med, var det nylig en historisk stordåp blant Jesus troende jøder i Israel. Omlag 1500 Jesutroende jøder var samlet til dåpsmøte i Galilea hvor over 40 jøder ble døpt til Messias Jesus. På bildet sees dåpskandidatene.

 

Tre menighetsledere i Israel kunngjorde at det nå er over 100 menigheter med Jesustroende jøder i Israel. I tillegg til å drive evangelisering blant jøder og undervisning i forsamlingene, kjempes det nå en hard kamp innenfor myndighetene for de sivile rettighetene til Jesustroende jøder, som inntil nå opplever degraderende forskjellsbehandling idet de bekjenner seg til Jesus Messias.

 

Ifølge Aril Edvardsen, som besøkte flere messianske menigheter i påsken, forventer han å høre om stor menighetsvekst i Israel.

– Personlig venter jeg med iver på at vi snart skal få høre om stor menighetsvekst i Israel, og om menigheter i Jerusalem og Tel Aviv som når opp i 20 000 medlemmer.

 

I evangeliets første tid var det ”titusener” (gresk: myriader) av jøder som var kommet til troen. Jeg tror at enden er bedre en begynnelsen og at vi skal se ”sildigregnets tider” i Israel, fordi mange av Israels folk skal være med når Jesus henter sin brud fra trengselsnatten, skriver Aril Edvardsen i Troens Bevis i juni 2004.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter