På stand under Stevnet: Lager treskilt for å velsigne

Under Sommerstevnet er det store sjanser for at du treffer Tønnes Tagholdt. Han kommer nemlig til å ha en stand i Sarons Dal hallen. Der selger han nydelige laserkuttede treskilt til inntekt for Kirken i Dalen og Ingen Utelatt aksjonen til Troens Bevis.

Hvor henter du inspirasjonen til å lage disse gjenstandene?

-Tanken var å lage interiørgjenstander som peker på Jesus. Noe som gjerne kan få en samtale i gang. Og ting som jeg selv ville likt å ha fremme, forklarer Tønnes.

-Det begynte med en minimalistisk modell av Noas ark, og så har det bare økt på med nye idéer.

Tønnes forteller at inspirasjonen hans er å skape noe som kan få en samtale igang. Det begynte med Noas ark ( bak Be Blessed skilt) og har vokst til mange flere figurer og skilt.

 

Til daglig jobber Tønnes Tagholdt på ASVO Kvinesdal. Der arbeider han på flere avdelinger. På Lister formidling, der han har deler av stillingen sin, arbeider han med kartlegging av menneskers arbeidsevne og inntektsevne og prøver å hjelpe dem videre i et arbeid som fungerer for dem.

Han forteller at han søkte på den jobben da han selv ble utbrent som lærer.

-Det er den beste jobben jeg kunne tenke meg, jeg har aldri sett meg tilbake!

Flere av gjenstandene som Tønnes selger til inntekt for Ingen Utelatt under Stevnet.

 

Hva er det du jobber med på ASVO?

-Jeg er en potet, ler han.

-Eksempelvis kan det være en håndverker som har fått helseutfordringer, og hvordan vi kan hjelpe han videre. Spekteret er fra 18-67 år. Med andre ord, jeg kartlegger, prøver å finne passende arbeid om det er mulig ut ifra helseutfordringene, og så blir resultatene fra kartleggingen sendt videre til Nav.

-Men jeg er også to dager i uken på et dagsenter vi har for mennesker med psykisk utviklingshemming som har behov for mer tilsyn. Så jobben er veldig allsidig.

Verkstedet på ASVO i Kvinesdal. (Bilde er hentet fra ASVOS hjemmeside.)

 

I tillegg til Lister formidling og dagsenteret, har ASVO Kvinesdal ansatte i varig tilrettelagt arbeid (vta), som har til formål å gi arbeidsuføre mennesker et meningsfullt varig, tilrettelagt arbeidstilbud under forskjellige avdelinger, der Nav er med og gir uføretrygd med bonuslønn fra ASVO. Det inkluderer bl.a. et driftig snekkerverksted.

-Også kjøper jeg snekker -og lasertjenestene fra ASVO, der arbeidstakerne er med på å lage disse gjenstandene for Ingen Utelatt. For meg blir det ganske symbolsk, da jeg tenker hvilken kategori flere av dem på dagsenteret kunne vært i om de hadde bodd i Uganda. Men her har alle verdi og får tilrettelagt støtte og hjelp!

 

Tønnes og hans kone Maria på terassen hjemme mens han forteller om gjenstandene i tre som han lager.

 

Tre-gjenstandene kan også kjøpes på Instagram på profilen: gaver-med-mening

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Du kan være også være med og  støtte dette misjonsarbeidet med en gave 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter