Flott PåskeFest med Egil Svartdahl og lokale gospel kor

Onsdagen før Palmesøndag begynte påskefeiringen i Sarons Dal. Åtte kirkesamfunn i åtte kommuner gikk sammen med Troens Bevis om en spennende vandring gjennom påskeevangeliet, iscenesatt av Egil Svartdahl og Stavanger Gospel Company.

– Dette gjør vi sammen med TV-pastoren Egil Svartdahl og et av landets desidert beste gospelkor og gospelband, nemlig renommerte Stavanger Gospel Company og flere lokale kor, fortalte Glenn Tønnessen, leder for Sarons Dal Arena og initiativtaker til PåskeFest i Lister.

I alt 17 kirker og menigheter i kommunene Kvinesdal, Flekkefjord, Lyngdal og Hægebostad, Farsund, Sirdal, Lund og Lindesnes var med som medarrangører.
Det var uten tvil mange i regionen satte pris på initiativet. Totalt 750 personer fra barn til voksne deltok på Påskefesten, inkludert gjester, medhjelpere og deltagere. Det ble også et gripende øyeblikk da alle ble invitert til nattverd mot slutten av kvelden, og tre rekordlange nattverdskøer fylte midtgangene i hallen.

REPRESENTANTER FRA 5 AV 17 MEDARRANGØRER: F.v. : Tollak Nedland (Gyland Baptismenighet), Kjell Haltorp (Lista Pinsemenighet), Gunn Elvebakk (Den norske kirke, Kvinesdal), Rune Heimvoll (Kirken i Dalen), Turid Nedland (Gyland Baptistmenighet), Morten Haave (Betesda Eiken), Glenn Tønnessen (Sarons Dal Arena/Troens Bevis). Foto: Troens Bevis

 

Påskevandring
I løpet av kvelden tok Egil Svartdahl de fremmøtte gjennom fire avdelinger knyttet opp mot palmesøndag, skjærtorsdag, langfredag og første påskedag. Men sitt levende engasjement dro han forsamlingen inn i hendelsesforløpet som utspant seg dag for dag i påskehistorien.

Krydret med litt historisk fakta, som at de 30 sølvmyntene som Judas fikk betalt for å angi Jesus, også var datidens pris for en slave, var med på å gi publikum et større innblikk i symbolikken rundt detaljene som er inkludert i den bibelske teksten.

STAVANGER GOSPEL COMPANY: Budskapet og stemningen fra de fire påskedagene ble sunget frem med stor innlevelse av Stavanger Gospel Company.

 

Mellom de fire avdelingene ble budskapet og stemningen fra hver av de fire påskedagene sunget frem med sterke musikalske innslag fra gospelkorene.

Før Egil Svartdahl avsluttet kvelden med velsignelsen, summerte han opp kveldens innhold og sin personlige tro slik:
-Det var mange grunner til at jeg ble en kristen. Men grunnen til at jeg er en kristen i dag, er at jeg vet at evangeliet er sant!

 

Celine(14) og Cicilia Johnsen:

Cicilia (t.h.): -Jeg syntes det var en veldig bra konsert. Jeg ble dratt med i historien og var med på vandringen.
Celine: -Jeg fikk en helt ny forståelse av påsken, Jeg visste f. eks ikke at Jesus gav Judas så mange sjanser før han ble korsfestet, det gjorde sterkt inntrykk. Eller at Jesus møtte så mange mennesker etter at han stod opp fra de døde.

 

Cecilie Teigland(19) og Anders Pettersen (19):

Cecilie: -Det var en veldig flott konsert. Egil Svartdahl er helt utrolig flink til å snakke til folk i alle aldre, både eldre og unge!
Anders: -Jeg syntes at det var lettere å få med seg helheten i historien under Påskevandringen. Det var mer detaljer. Som for eksempel de to som gikk ut av Jerusalem etter korsfestelsen fordi de hadde mistet håpet. Så nevnte Egil at Jesus vandret med dem, selv om de på et vis hadde tatt avstand til han.

Gerd og Ruben Ravnå:

Gerd: -Det var en veldig flott formidling, med flott sang imellom som forsterket det. En nydelig åndelig formidling. Og det at Jesus fulgte etter Emmaus vandrerne som var på vei bort i fra han, det var en ny tanke for meg.
Ruben: -Jeg er veldig glad for at jeg stilte opp i kveld, at jeg ble med som medhjelper.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mai, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter