Hvor ble det av den første kjærligheten?

I dag vil jeg skrive noen ord til de som fyller opp kirkene søndag etter søndag. Jeg tror de aller fleste av dem lever i en kjærlighet til Jesus – bedre enn «den første kjærlighet».

Vi kan bli plaget av at vår kjærlighet til Jesus har endret seg noe med årene. Har vi grunn til å ha dårlig samvittighet? Det er lett for en forkynner å skape dårlig samvittighet hos kirkegjengerne. Da trykker man bare på «de rette knappene»: Ber du nok? Leser du nok i Bibelen? Vitner du slik som du gjorde da du var ung? ER du like brennende som før? Osv. «Gid du var varm eller kald, men fordi du er lunken …» Ja, det er lett å få fram fordømmelsen.

Det finnes absolutt mennesker som er blitt sløve. Kirken er byttet ut med selvrealisering, materialisme og annet fokus. Vi ser dem sjelden. Disse må vi vinne tilbake, og her trengs stor visdom.

Noen har også aktivt valgt en annen kurs for livet sitt. Det er tragisk. Her er det bare Jesus som kan gripe inn.

I dag vil jeg skrive noen ord til de som fyller opp kirkene og bedehusene søndag etter søndag. Jeg tror de aller fleste av dem lever ut en dyp kjærlighet til Jesus. La meg være personlig:

Jeg har aldri vært mer glad i Jesus enn jeg er i dag. Han er jo hele livet mitt. Han har tilgitt all min synd. Han har frelst meg og satt mine føtter på en klippe. Han har gitt meg barnekår. Han er med meg alle dager, de gode så vel som de vanskelige, og i evigheten skal jeg være med Jesus.

Dette forstår jeg mer og mer og det er blitt en sannhet langt inne i ryggmargen. Det er ikke bare en regle jeg har lært utenat for mange år siden. Det er levd og erfart liv. JESUS ER MITT LIV. Den første kjærligheten er bare blitt sterkere!

Men jeg er ikke slik jeg var da jeg var ung kristen. Da kunne jeg frimodig gå ut på gater og streder med traktater. Kristenlivet bruste inne i meg og jeg var vilt begeistret for Jesus. Nå er begeistringen blitt til dyp kjærlighet. La oss aldri glemme at våre trosspråk er forskjellige. For noen er det naturlig å gå ut med traktater og snakke med fremmede om Jesus, men det gjelder ikke alle.

La meg illustrere dette med kjærligheten mellom mann og kone i ekteskapet: Når manndomskraften er på topp bruser kjærligheten lett i årene. Etter hvert som årene går, endrer noe av dette seg.

Men etter snart førti års ekteskap er jeg mer glad i Elsbeth i dag enn da jeg var nyforelsket og kjærligheten bruste av seg selv i årene. Alt hun har vært, og er, har jeg erfart gjennom mange års ekteskap. Jeg er så takknemlig. Følelser er blitt til dyp kjærlighet. Vi sier det begge to: Vi har aldri vært mer glad i hverandre enn i dag.

Kjærligheten forandrer form. Om den er noe mindre intens, har den ikke avtatt. Kjærligheten til Jesus er sterk og inderlig. Han vil ikke at noen skal bruke den som begrunnelse for å skape dårlig samvittighet, at vi skylder å elske mer. Hva slags kjærlighet produseres da? Tvangskjærlighet? Jesus elsker deg. Det er ikke vanskelig å elske Ham tilbake.

Min oppfordring er: Takk Gud for at din første kjærlighet har slått rot og går dypere med årene! Jeg vet at du elsker Jesus! Må ikke misforstått fordømmelse plage deg.

Kilde: Troens Bevis bladet april 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter