Spennende forestilling om Jesu liv fra Markusevangeliet

Under korona-nedstengingen brukte Christian Stejskal mye av tiden til å lære seg Markus evangeliet utenat. Da bodde han på en øy utenfor Kairo. Det er blitt en forestilling som han turnérer med både i Midtøsten og Norden.

Fiolinist, fotograf og forteller Christian Stejskal har reist rundt i hele Midtøsten, fulgt Jesu fotspor og fotografert kulturlandskapet i Israel, Jordan og Egypt på jakt etter 90 bibelske motiver. Målet har vært å illustrere Markusevangeliets 16 kapitler slik det ville vært om Jesus hadde blitt født i vår tid. Stejskal har kombinert dette med korte innslag av egenkomponert musikk som blir spilt på fiolin.

-Å lære Markus er som å bestige et stort fjell. Jeg startet fra begynnelsen og lærte meg en fortelling etter den andre. Jeg gjentok den igjen og igjen, forteller han i et intervju med avisen Dagen.

Han er utdannet fiolinist og har jobbet ved Den Norske Opera, Trondheim Symfoni orkester og flere andre. De årene han har bodd i Egypt, har han spilt med Kairo Opera orkester.

-Det jeg gjør er inne i kategorien kristen kunst og underholdning. Det er ikke forkynnelse. Men så tror jeg Guds ord har effekt. Når man siterer Jesu ord, har det en sterk effekt, fortsetter han.

Christian Stejskal har allerede hatt omkring 110 forestillinger med Markus evangeliet i Danmark, Norge og Sverige. Nå i 2023 begynner en nye runde der han har forestillinger i en rekke kirker, kulturhus, skoler og biblioteker.

 

Her kan forestillingene sees i Februar:

1.2 Soknedal kirke, Støren
4.2 Møre folkehøyskole, «Mitt Nabolag»
5.2 Hoff kirke
7.2 Hemsedal kirke, «Mitt Nabolag»
8.2 Odal kirke
9.2 Mjøndalen kirke
10.2 Sperrebotn bibelskole, Moss
11.2 Grimstad kirke
12.2 Kvinesdal kirke
13.2 Sauda kirke
15.2 Danielsen videregående skole, Bergen
16.2 NLA skolen, Bergen
17.2 Rendalen

Kilde:  Troens Bevis bladet februar, 2023

 Bli inspirert og få et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Du kan være med å støtte misjon og gi mennesker nytt håp for sine liv 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter