En kirke får nytt liv

Det enorme Mekongdeltaet så ingen tegn til vekkelse, men den lokale misjonæren Lan Pham ville det annerledes. Så begynte folk å bli helbredet. For Hiv.

I Vietnam: Glenn Tønnessen, Troens Bevis

Huang Tran, som besøkte Sommerstevnet i Sarons Dal i juli, ga i 2019 de 17 lokale misjonærene ett oppdrag om å plante minst en kirke i hver av de 13 provinsene i Mekongdeltaet. Oppdraget traff evangelistene, siden de i lengre tid hadde bedt om vekkelse uten å ha konkrete planer, og lite skjedde.

Vi kjører tre timer vestover fra hovedstaden Ho Chi Minh City østover mot den kambodsjanske grensen. Ferden går på humpete veier, forbi de mange elvene der tømmer blir fløtet på de endeløse rolige elvene som bukter seg gjennom det flate landskapet. Det er trykkende varmt og egentlig regntid, men sola klarer likevel å stikke seg frem bak det tunge skydekket.

DØENDE: Vi plukker opp Lan Pham på vei ut til hennes kirke i den lille landsbyen Cau Voi, enn kirke som bokstavelig talt var døende.
-Det var kun en familie igjen i kirka da jeg ble spurt om å ta ansvaret. Jeg begynte å be, undervise og trene dem. Nå går 14 familier i kirka, de fleste er nye troende forteller pastor Lan ivrig.
En av de som har kommet til tro, og selv har brakt flere til tro, er Chuan. Hennes mann var HIV-smittet og døde etter en tid. Nå var Chuan selv smittet og døende.

-Jeg veide på det tidspunktet 38 kilo og fikk livsnødvendig hjelp på sykehuset hver dag. Pastor Lan møtte min nevø på sykehuset og vitnet for ham. Han leder pastoren til meg som vitner for meg og ber for meg i min elendighet. Jeg tar imot Jesus, og både jeg og andre begynner å be om at jeg skal bli helbredet.

VEIDE 38 KILO: Chuan ble helbredet og frelst gjennom pastor Lan Phams frimodige tjeneste.

 

MIRAKLET: Etter dette blir Chuan bedre og bedre og kan slutte med all behandling på sykehuset og etter fem år kan legen konstatere at sykdommen er helt ute av hennes kropp.

-Legen kunne ikke forstå hva som hadde skjedd og sammenkaller flere leger. Disse var like undrende og vedgår et mirakel. Alle andre i din sykdomssituasjon er døde utbrøt legeteamet!

Legene kunne ikke forstå dette, men Chuan kunne fortelle dem hvorfor hun var blitt helbredet.

-Som følge av dette mirakel og mitt vitnesbyrd har nå til sammen 15 personer i min familie og blant naboer og slektninger kommet til tro, fortsetter Chuan.

EKTEPAR HIV-HELBREDET: Chuan kan blant annet fortelle om et ungt ektepar som var smittet av HIV kom til henne med spørsmål om hvordan hun hadde blitt frisk.

-Da jeg fortalte dem hvorfor så kom de begge til tro. De ble med til kirken hvor vi ba for dem og de ble helbredet. Nå venter ekteparet barn nummer to. De er totalt helbredet, forteller Chuan begeistret. Halleluja!

Thoai (28) var syk og ble helbredet og frelst gjennom Troens Bevis’ lokale misjonærer.

 

MIRAKLET THOAI: Vitnesbyrdene om helbredelse og frelse kommer på rekke og rad. Thoai er 28 år gammel og bosatt i landsbyen. Jeg lar Thoai selv fortelle:

-I 2019 jobbet jeg som barnehagelærer. Jeg ble psykisk meget syk på grunn av ting jeg hadde opplevd i livet mitt og oppsøkte både heksedoktor, sjaman og munker i buddhistisk tempel, men ingenting hjalp. Chuan vitnet for meg og inviterte meg til kirken, men min mann tillot meg ikke dette og jeg ble forfulgt. Etter en stund bestemte jeg meg likevel for å løpe til Jesus da ingen andre kunne hjelpe meg. Chuan og to andre i kirken ba for meg, og jeg ble gradvis bedre forteller Thoai.

En helbredelsesprosess hadde startet for den ungen kvinnen, som fortsatte å besøke kirken. Hun forteller at etter omtrent en måned var hun helt frisk og hun hadde tatt imot Jesus som sin Frelser. Snart begynner hennes mann å fatte interesse for det som skjer med Thoai.

-Han blir med meg til kirka hvor de ber for oss begge. Dette fører også til at min mann blir helbredet og kommer til tro. Nå tror både min familie og min manns familie på Gud, avslutter Thoai.

Faktaboks : Mekongdeltaet er en region i det sørvestlige Vietnam hvor Mekong-elven munner ut i Sørkinahavet gjennom en rekke bielver. Mekongdelta-regionen inneholder en stor del av det sørvestlige Vietnam. Områdets størrelse og andelen som er dekket av vann, avhenger av årstidene, men regnes vanligvis til å utgjøre 39 000 km2 med en befolkning på 20 millioner.

HAR SETT 200 KOMME TIL TRO: Pastor Lan Pham utenfor kirken i Cau Voi som fikk nytt liv.

 

OPPDRAGET FULLFØRES: Pastor Lan Pham ga den døende kirken i Cau Voi nytt liv gjennom alle de nye troende, men hennes drømmer strekker seg utover den lille landsbyen Cau Voi.

-Jeg betjener nå to kirker og jeg drømmer om å se kirker etablert i hele Mekongdeltaet. Se ungdom frelst og reist opp, og jeg ber om styrke til å tjene i dette oppdraget livet ut, avslutter den 63 år gamle trebarnsmoren pastor Lan, som gjennom sin tjeneste har sett 200 vietnamesere i Mekongdeltaet komme til tro i løpet av de to siste årene, avslutter pastor Lan.

Mennesker vinnes nå overlat i Mekongdeltaet. Det meste skjer gjennom personlig evangelisering og relasjoner. Oppdraget som Huang Tran ga pastor Lan Pham og de 16 andre lokale Troens Bevis-misjonærene er i ferd med å oppfylles, tre år etter at visjonen ble født og oppdraget gitt. Huang kan nå nemlig telle 28 kirker representert i 12 av de 13 provinsene i Mekongdeltaet. Men ennå gjenstår mye høstarbeid.

Kilde: Troens  Bevis bladet, februar 2023

 Bli inspirert og få ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Du kan være med å støtte misjon og gi mennesker nytt håp for sine liv

 

Tags:


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter