-Jeg ser en veldig kontrast med og uten Jesus i livet mitt!!

En kristen venninne ba Jannike med på søndagskolen. Det snudde opp ned på livet hennes. I dag brenner begge 17-åringene for misjon! Derfor er de også med som to av menighetens representanter på Unådd konferansen 2022!
-Vi er begge interessert i misjon, forteller Jannike.

-Det startet for ca. 2 år siden da jeg hørte noen nevne et misjonsmøte, og jeg spurte Christiane om hun ville være med. Og det ville hun. Det møtet tente brannen for misjon!
Både Jannike og Christiane går i menigheten Sion på Moi. Menigheten støtter misjon gjennom Troens Bevis, og har hatt et bevisst forhold til det å nå ut til andre med evangeliet.

Det var Christiane som først inviterte Jannike med på søndagsskolen. Det har ingen av dem noen gang angret på.
-Christiane ringte meg kl.10 på morgenen en søndag, og sa bare: «Vi skal på søndagskolen!» Og da ble jeg med, ler Jannike.

– Vi som stod på utsiden syntes jo at det så veldig kjedelig ut, men det vokste på meg. Jeg fikk god kontakt med andre ledere, som viste meg hvordan jeg kunne ha en relasjon med Jesus. Jeg begynte snart å se en veldig kontrast med og uten Jesus i livet mitt. Tror det er derfor jeg brenner for misjon, for jeg har sett forskjellen så tydelig i mitt eget liv, fra dagen Christiane tok kontakt og fikk meg med på møte! Det er fantastisk å vite at jeg har en Far i himmelen som jeg kan stole hundre prosent på!

Christiane nikker bekreftende.
-Jeg er vokst opp på Sion, og det å nå til unådde er blitt en helt normal tanke for meg. Jeg blir lett glad i andre, og har bedt Gud om å ta bort menneskefrykten min. Det at jeg tok kontakt med Jannike er noe av det jeg er mest glad for!

Jannike forteller at hun ble mobbet i seks år på barneskolen.
-Jeg hadde det vondt, og jeg trodde at jeg var helt alene. Det betydde ikke at alt det vonde gikk bort med en gang Jesus kom inn i livet mitt, men han sier at han vil være med oss gjennom det vonde, og det har gjort hele forskjellen. Jeg lengtet etter å bli elsket og akseptert av andre, og det opplevde jeg i det kristne miljøet jeg kom inn i på Zion på Moi. Jeg hadde aldri følt meg god nok, men så opplevde jeg at Gud alltid er glad i meg! Jeg tenker at Gud ledet Christiane til å se meg, og hun har vært en veldig god støtte!

Hjalp den nye troen deg med smerten fra mobbingen?
-Det er klart at mobbingen satte dype spor, og det har tatt meg noen år. Men jeg ser at Gud har sendt mennesker som elsker meg og jeg har skjønt at Gud skapte meg og at Han syntes det var godt, fremhever Jannike.

-Det står jo i sterk kontrast til budskapet jeg har fått gjennom mobbingen. Gud ville ha meg, og jeg får lov til å være meg! Nå vil jeg gjerne bli jordmor. Jeg kan ikke tenke meg noe bedre enn å ta imot barna som Han har skapt og vil ha på vår jord!

 

Kilde: Troens  Bevis bladet for januar, 2023

Motta et gratis abonnement på bladet

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter