Unådd 2022: GJENNOMBRUDD for misjon i Norge!

Det var rekordstor oppslutning rundt årets Unåddkonferanse i Credokirken i Bergen i oktober. Med 35 påmeldte misjonsorganisasjoner var hele bredden av misjonsnorge endelig samlet. Nå er nye samarbeidsprosjekter på gang!


-Mitt mål nå er hvordan jeg kan dele evangeliet med helt vanlige folk i hverdagen, sier tidligere misjonær Liv Torill R. Skjeggestad.
Utsagnet kommer fra en av de nærmere 300 påmeldte deltagerne. Under kaffepausene, måltidene og gruppesamlingene er det tydelig hva denne forsamlingen brenner for, ned til den enkelte person: misjon.

-På toget til Bergen kom jeg i prat med ei dame som lurte på hva slags bok jeg leste. Vi fikk en meget interessant prat om evangeliet, og hun ville gjerne vite hvilket tog jeg skulle ta tilbake, så kanskje vi kunne få sitte sammen igjen og fortsette samtalen, forteller Liv Torill med entusiasme over kaffebordet.

Det var nesten 300 deltagere på Unådd konferansen som ble holdt i Credokirken i Bergen.

 

Skaper samlingspunkt
Nytt i år er at hele 35 organisasjoner og menigheter står som arrangører for konferansen, som er opp fra 4 da det hele begynte i 2019.

-Vi har fått med det meste av misjonsnorge og samlet hele bredden, noe som var utenkelig for bare et par år siden. Dette er fantastisk og åpner store muligheter. Nå blir det interessant å se hva som skjer operativt ute når misjonsorganisasjoner i større grad begynner å jobbe sammen, sier Glenn Tønnessen fra Troens Bevis, koordinator for konferansen.

Hva tror du dette vil bety fremover for misjon?
-Jeg ser at nå springer det ut nye initiativ, blant annet fra NORME, som representerer den største sammenslutning av norske misjonsorganisasjoner, og som nå ønsker å løpe videre med nye samarbeidsprosjekter etter denne konferansen. Vi ser nettopp det vi har drømt om, å samles for å skape en synergi som gjør at misjonskrefter forenes, og forhåpentligvis multipliserer innsatsen utad gjennom samarbeid og deling av ressurser. Vårt hovedmål gjennom denne konferansen er å skape et samlingspunkt der organisasjonene kan møtes og oppdage mye muligheter sammen.

Arrangørkomiteen 2022: Bak fra v: Jonas Andersson Gå Ut Misjonen, Per Ove Berg Credokirken Bergen, Jan Nestvold IBRA Media Norge, Terje Høyland IMI-kirken, Glenn Tønnessen Troens Bevis Foran fra v: Erik Jensen AsiaLink, Yngvild Hofstad Ungdom i Oppdrag.

 

Hovedfokus i feltene
Blant misjonstemaene som ble tatt opp i løpet av konferansens to dager, var disippelgjøring av nye troende og hvordan en starter en menighetsplantings bevegelse. Fred Zappia fra Ungdom i Oppdrag delte åpenhjertig fra sin egen erfaring fra misjonsfeltene, både det som går bra og det som ikke har fungert.

-Jeg var med på å ta evangeliet til en folkegruppe med 300 muslimer og flere kom til tro. Men så kollapset alt i oppfølgingsprosessen, og det endte i tårer, røpet han ærlig.

-Vi må huske at mirakler kan skje ganske ofte, men det leder ikke til bevegelser, det åpner en dør. Tegn og under peker på Jesus. Deretter må de nye troende bli disippelgjort, altså lære å følge Jesus, for at det skal bli en bevegelse som kan multiplisere seg under ledelsen til nasjonale. Også må vi huske at mesteparten av verden leser ikke! De har ofte ikke en idé om hva vi ifra vesten prater om. Skal vi nå unådde folkegrupper, må vi gjøre det på deres vis. Og vite når vi skal trekke oss ut og overlate det til de lokale. Det er uhyre viktig, presiserte han.

Han la til at et annet misjonsoppdrag de er med på, høster store resultater.

-På en øygruppe i Indonesia gikk vi på 3-5 år fra 50 troende til 300 og deretter 1700. Fordi vi gikk inn og samarbeidet med lokale partnere vokser bevegelsen fremdeles, og i dag er det nå 30 000 nye troende fordelt på Indonesias 14 provinser!

Det var en merkbar økning av unge som deltok på årets Unådd konferanse 2022.

 

Mist ikke motet
Det ble også vektlagt fra talerstolen om å ikke bli mismodig om det tar tid før en ser fruktene av arbeidet. Lone Jax kunne fortelle at det tok 20 år fra de fikk kallet til hun og mannen så de første bli frelst.

-Vi har vært ute i feltet i nesten 30 år. Vi var idealister da vi reiste ut, og er idealister fremdeles. Det er ikke et offer, men en av de flotteste ting å være en del av, understreket hun.

-Studerer vi vekkelse, er det to hovedkomponenter. Det er enhet og det er bønn. De to komponentene må vi jobbe og heie frem. Vi reiste ut til et folkeslag på 3 millioner, og etter at vi kom frem skjønte vi at oppdraget vårt ikke ville bli lett. Vi skjønte kjapt at vår «metode» ikke ville virke. Vi begynte en bønnebevegelse der vi tok ungdommer som kom på besøk med opp på fjelltopper og ropte ut: «Se i nåde til dette folket!».

-Vi ropte og ba om at dette folket skulle få drømmer og visjoner og bli løst fra frykten som bandt dem. Og vi stod der, gang etter gang. Kanskje vi hadde 100 og 150 grupper. Det skjedde ingenting. Så. Plutselig. Etter 20 år, skjer det noe! Jeg kan ikke beskrive den følelsen det var da de første kom til tro! I løpet av få måneder kom 7-8 til tro. Og det var de som fikk flere frelst! Nå er det de som driver arbeidet, og vi er overflødige! Og folkeslaget er nådd!

-Vi er 5 millioner innbyggere i Norge og vi er 35 organisasjoner her, også har vi fokus på de som enda ikke har hørt evangeliet, dette er stort. Jeg kjente på en hvisken i dag, og føler jeg må si tusen takk fra de Unådde!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for januar, 2023

Motta et gratis abonnement på bladet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter