Kunstevangelist: Det hjertet mitt er fylt av, flyter penselen min over med!

-Jeg er helt klar på at jeg er en kristen, og kaller meg en kunstevangelist! Etter at jeg ble kristen for noen år siden så sier jeg at det hjertet mitt er fylt av, flyter penselen min over med, sier Line Kjønigsen.

Kunstevangelist Line Kjønigsen var en av 7 kunstutstillere med malerier til salgs under en kvinnekonferanse i høst.  Flere av dem bidro med malerier til kunstlotteriet, som allerede første dag fikk inn over 100 000 kroner  som ble fordelt på  Troens Bevis og Åpne Dører.

-Jeg har hatt kunstutstillinger på konferanser før, men i år var første gang jeg var på denne konferansen til Kvinner i Nettverk. Det er tredje gang jeg fikk utfordringen til å bli med i teamet som maler live fra scenen. Det er litt skummelt. Men føler at jeg fikk et motiv jeg skulle male.

Hva slags respons får du på bildene dine?
-Veldig forskjellig. Bilder treffer folk på forskjellige måter. Noen opplever faktisk å bli helbredet. Vi må ikke tenke at vi skal være så flinke, men at bildet skal treffe hjertene. Derfor er bildene vi maler på scenen også til salgs. Folk, som f. eks. kan ha mistet et barn, har kanskje fått et kort med et maleri, også opplever de å få en oppmuntring og gjennombrudd i sorgen. Det har jeg opplevd mange ganger. Det som er spennende er at det samme bildet kan treffe så forskjellig. Noen får trøste assosiasjoner mens andre får glede!

Line Kjønigsen er kunstner på fulltid, og har sitt eget galleri i gamlebyen i Fredrikstad.

-Dørene er åpne og jeg får mange gode samtaler med folk som kommer innom. Jeg er helt klar på at jeg er en kristen, og kaller meg en kunstevangelist! Etter at jeg ble kristen for noen år siden så sier jeg at det hjertet mitt er fylt av, flyter penselen min over med! Jeg får dele en liten del av Guds hjerte!

Line var en av flere som var med å male inspirerte bilder live under møtene på konferansen i Oslofjord konferanse senter.

 

Hva er din egen historie?
-Jeg kom ikke fra et kristent hjem, men mormor på Vestlandet var kristen. Da hun døde ble jeg veldig lei meg, og jeg ble dratt mot Gud. Jeg snakket med kristne venner i et par år, og spurte etter hvert om å få bli med dem i menigheten. Tilslutt leste jeg Bibelen i tre måneder og fikk pratet med en pastor. Da var jeg klar til å ta imot. Og da kjente jeg en glede som plantet seg i hjertet mitt, det var en enorm forskjell fra hvordan jeg hadde det. Jeg var gjerne den som festet mest på festen, med banning og det som var. Jeg fikk visdom, følte meg renset og fikk et lys inni meg som lyser og bærer meg uansett hvor tøft ting blir.

-Jeg ble veldig frimodig, for jeg vet hva jeg opplevde! Det er nå 17 år siden.

Hvordan reagerte familien din?
-Mannen min ble frelst, pappa ble frelst, våre to jenter som var 4 og 6 på den tiden ble frelst, moren min tok det litt lengre tid med, men hun ble alvorlig syk, og etter flere måneder på sykeleiet tok hun imot Jesus 13 dager før hun døde. Så min oppfordring er, gi ikke opp og vær frimodig med å dele troen din! Nå har jeg også fått i oppdrag å utsmykke en kirke og følger meg veldig heldig!

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2022.

Se også: -Vil ha frem gullet blant troende i Norge

Få et gratis abonnement på bladet her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter