Et møte som forandret alt

«Du er en badi! Hvordan våger du å snakke til oss?» Ung og utstøtt, livet har ikke vært enkelt for Sunil (18).

I Nepal: Glenn Tønnessen, Troens Bevis

Nederst i det hinduistiske kastesystemet finnes badi-folket. De kalles «de urørlige blant de urørlige» og ingen skal snakke med eller ta på noe som en badi har tatt på. De bor i sine egne landsbyer, og en av disse landsbyene, i Bajhang i nord-vest Nepal, fikk jeg besøke på forsommeren.

I denne landsbyen har Sunil Baadi vokst opp i de enkleste kår.
-Vi bor flere familier i hvert hus. Husene har ofte to rom. Det er trangt, men vi trenger ikke å bekymre oss for å bli mobbet og trakassert så lenge vi er sammen med våre egne.

Livet utenfor badi-landsbyen var langt verre. Det fikk Sunil fort erfare i løpet av sine syv år på skole i nabolandsbyen.
-Som badi ble jeg sett ned på av både lærere og elever. De prøvde å ta penger fra meg. Alle behandlet meg dårlig, og så langt jeg kunne prøvde jeg derfor å skjule min badi-identitet. Gikk jeg inn på en restaurant så kunne jeg bli kastet ut, forteller Sunil oppgitt.

Glenn Tønnessen skriver ned den sterke historien til eks-hinduen Sunil.

 

Nå prøver Sunil å livnære seg som rørlegger.
-Jeg var heldig og fikk syv dagers opplæring i hovedstaden og jeg prøver nå å finne noen småjobber, fortsetter Sunil.

Men det er ikke enkelt for en badi å få jobb. Tradisjonelt er det kun unge jenter og damer som jobber, utnyttet av samfunnet som prostituerte. Tidlig blir  Badi-jentene opplært til prostitsjon. Men det finnes håp!  ( se hovedbilde over artikkelen).  I den sammenhengen er badi’ene ikke «urørlige». Mennene jobber i liten grad og mange ligger under for alkohol.

Sunil vokste opp som en hindu, men praktiserte ikke religionen og visste lite om sin religion. For et godt år siden treffer Sunil vår nasjonale misjonær Ramesh Magar (29), som er pastor for en kirke i nabolandsbyen.

-Pastor Ramesh var på en evangeliseringstur og kom til vår lille landsby. Han inviterte meg til kirka, en invitasjon som jeg heldigvis tok imot. Jeg likte folket i kirka, ingen så ned på meg eller mobbet meg, så jeg fortsatte å gå dit.

I Ramesh’s kirke. Sunil (i orange genser) sammen med andre som har kommet til tro ved hjelp av Introkurset «Det Nye Liv» den siste tiden. Ramesh sees helt til venstre.

 

I kirka til Ramesh var der godt for Sunil å være. Der treffer han om lag 40-50 andre, deriblant mange unge mennesker.
-Jeg fikk Introkurset «New Life School», samtidig som pastor Ramesh forklarte meg innholdet. Jeg forstod da at Jesus elsker meg og godtar meg og elsker meg slik jeg er, noe som ble en helt spesiell opplevelse for meg. Etter hvert tok jeg imot troen på Jesus Kristus forteller Sunil begeistret.

I kirka får Sunil en ny familie, en familie som behandler ham med respekt og likeverd.
-Jeg kjenner meg så velsignet og ser frem til fortsettelsen der jeg ønsker å ta imot mer undervisning fra pastor Ramesh. Jeg ser at de kristne og kirka elsker hverandre, fortsetter Sunil.

-Jeg anbefaler evangeliet og kirka overfor andre mennesker, dette flotte som jeg selv har opplevd. Noen gode personer lytter til det jeg har å si, mens andre fortsetter å behandle meg dårlig.

«Du er en badi, hvordan våger du å snakke med oss?» kan noen for eksempel si, avslutter Sunil.

Vår nasjonale evangelist Ramesh gikk til den unådde badi-stammen og fire badi’er har nå kommet til tro. Evangeliet om riket skal bli forkynt i hele verden (oikos – overalt der det er hus), som et vitnesbyrd for alle folkeslag, og så skal enden komme (Matt.24.14)

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2022.

Du kan være med og støtte misjon slik at enda flere får høre de gode nyhetene i evangeliet



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter