Ønsker å bringe håp gjennom musikken

Mot slutten av august fikk Sarons Dal besøk av det amerikanske bandet Highroad. De var med på en countrygalla der de fikk by på vakre og melankolske toner fra hjemlandet. Sammen med det norske bandet Justified, skapte de god stemning for de flere hundre som hadde møtt opp på konserten.

 

Det amerikanske bandet Highroad fra Nashville, bestående av fire unge kvinner, imponerte under konserten med sitt musikktalent. De sang en variasjon av amerikansk country, deriblant grassroot blues og Appalachian inspirerte viser, hvor mandolinen og fela skapte spesielt god stemning. Highroad har vært på flere turnéer, og avslører at en av favorittstedene de stadig vender tilbake til er Alaska.

– Vi har reist opp til Alaska flere år på rad, der vi samarbeider med et misjonsstyre, og besøker avsidesliggende steder, forteller Sarah Davidson, som startet bandet i 2013.

-Noe av det mest spesielle var da vi fløy inn rett før nedstengingen i 2019. Vi fikk låne en lastebil fra en menighet som vi kunne kjøre. Vi oppdaget kjapt at bremsene nesten ikke virket, det var ikke noe luftventilasjon med kald eller varm luft, radioen virket ikke, og vår første konsert lå 540 km unna. Det var heller ikke bensinstasjoner før hundrevis av kilometer! Men det gikk bra, og vi sier bare «Takk Jesus at du var med oss rundt alle de fjellene», ler hun.

Dere kaller bandet deres en «ministry» eller tjeneste. Hva er det dere ønsker å formidle?
-Vi ønsker å lage og å synge sanger og musikk som opphøyer Gud og som bringer håp til mennesker uansett hvor de befinner seg i livet. Vi ønsker bare å lage god musikk som vi kan ære Han med! Også tenker vi jo at vi gjør det Jesus har kalt oss til med våre talenter.

Hva slags tilbakemeldinger får dere?
-Vi elsker å høre folks historier. Mange kommer og forteller oss hva en spesiell sang har betydd for dem, eller at en sang forandret hvordan de ser på livet, eller gav de nytt håp da de var i ferd med å gi opp. Det er veldig oppmuntrende for oss når vi hører hvordan musikken vår har vært med på å forandre liv. Vi er jo helt vanlige mennesker, og står i utfordringer som alle andre. Det er tilbakemeldingene som gir mening til det vi driver med!

Målet til bandet Highroad er å lage musikk som bringer håp til mennesker, uansett hvor de befinner seg i livet.

 

Dette er andre gang dere er i Norge, hva har overrasket dere mest?
-Det er hvor rent alt er her, og den utrolige vakre naturen!

Hva er det beste med å være på turné?
Det er uten tvil alle menneskene vi treffer! Også liker vi veldig godt å smake på forskjellige typer mat!

Hva er favorittmaten deres i Norge?
-Uten tvil vafler med bringebærsyltetøy og rømme! Det hadde vi aldri smakt før og det var nydelig!

Hovedvokalist i Justified, Oline Meland snakket blant annet om psykisk helse, og var ikke var ikke redd for å by på seg selv.

 

Snakket om psykisk helse
Justified fra Eiken var det andre bandet som deltok på countrygallaen. De la ikke skjul på at hver sang hadde sin egen betydning. Med sangtitler som «Englevakt», «Ord som setter fri» og «Det fins en Gud», er en aldri i tvil hva dette bandet ønsker å formidle. I tillegg til egenproduserte sanger, hadde de også med flere av de gode, gamle bedehussangene.

Bandmedlemmer delte også personlige historier om bønnesvar og englevakt til oppmuntring for tilhørerne. Felles for både Highroad og Justified er at de ønsker å bringe håp og tro gjennom musikken sin.

Hovedvokalist Oline Meland var åpen om sitt liv, der hun blant annet fortalte at hun kunne oppleve angst.

-Men troen på Gud er det som gir meg styrke og håp, sa hun, og snakket opplysende og informativt om psykisk helse før de tok en egenprodusert sang om dette temaet.

Sangruppa har i ni år preget mye av sang og musikklivet på Sørlandet og kom nettopp ut med et nytt album.

Gå ikke glipp av neste konsert i Sarons Dal Arena den  15. oktober med Evangeliske sanger i sør.

Sarons Dal arena er et flott sted for konsertet og arrangement. I løpet av året leies hallen også ut til forskjellige arrangører. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter