Kjemp

Hvorfor sier Jesus at vi skal kjempe, når frelsen er gratis?

Det er en interessant tekst i Luk 13, 22 – 30.

Jesus sier: KJEMP. Når noe står på spill, har vi mye å kjempe for.

I sangen: «Alltid freidig når du går», er sisteverset: «Kjemp for alt hva du har kjært, dø om så det gjelder! Da er livet ei så svært, døden ikke heller.»

Kjemp for å komme gjennom den trange dør, sier Jesus. Hva mener han?

Det var en som spurte: Er det få som blir frelst? Ingen vet hvem denne personen er. Han er ikke navngitt. Vi får heller ikke vite om stedet der spørsmålet stilles. Det er som om Jesus vil snakke til oss alle!

De som Jesus talte til, mente selv at de hadde alt på stell. De var egenrettferdige, så får de høre at de må kjempe ellers vil det gå galt.

Jesus har ikke noe enkelt svar på spørsmålet. Tenk om Jesus hadde sagt: Du må gjøre sånt og sånt for å komme inn i Guds rike. Du må lese i Bibelen. Du må be. Du må gi masse penger for å komme til Himmelen. Tenk om vi hadde knekt koden til Himmelen. Da hadde vi klart oss uten Gud.

For å presisere vil jeg understreke: Frelsen er gratis. Den er av nåde. Ingen kan gjøre seg fortjent til den. Men de bibelske verdiene må vi kjempe for da de er under angrep fra denne verden.

Kjemp sier Jesus. Ta livet ditt alvorlig. Følg Jesus og lev for andre.

Se for deg et barn i mors mage. I 9 måneder er barnets verden livmoren. Det er fantastisk hva som skjer i løpet av disse 9 månedene. Men barnet skal jo ikke være i magen i 80 år. Det skjer en trang fødsel og barnet kommer gråtende ut. Utenfor livmoren kommer barnet til en ny verden og etter hvert opplever barnet fantastiske inntrykk og opplevelser. Det blir herlig å leve og vokse.

Jesus bruker et flott bilde om Guds rike som en dag skal framstå. Det er som en forløsning fra fødselsveer. «Det skal komme mennesker fra øst og vest, fra nord og sør og sitte til bords i Guds rike».

Jeg tror mange kommer til å bli frelst! Det er derfor vi driver misjon!

Men teksten sier: Kjemp.

La oss stå opp for Jesus og de gode verdiene vi finner i Bibelen. La oss være frimodige kristne.

La oss fortelle andre om at Jesus elsker alle mennesker og at Han vil at alle skal bli frelst. Han som døde for alle mennesker!

 

Ønsker du å være med på ett av verdens mest spennende oppdrag? Se hvordan du kan støtte misjon

Kilde:  Troens Bevis bladet for juni 2022.

 

 

 

Tags:
, , ,


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter