Arena Porsgrunn: Velkommen til ny partnermenighet!

Søndag 27. februar fikk Troens Bevis mulighet til å besøke Arena Porsgrunn, som offisielt ble en ny partnermenighet denne søndagen.


Det var en flott opplevelse for Troens Bevis teamet å besøke menigheten Arena Porsgrunn etter formiddagsmøtet i Betesda Heddal samme dag.

Arena Porsgrunn er en relativt ung menighet som ble plantet med 15 tverrkirkelige studenter fra Høyskolen i Telemark i 2003. De hadde meldt seg på Alfa-kurset som ble ledet av pastorekteparet Anne og Rolf-Inge Gulliksen. I dag er det ca. 200 som kommer jevnt på møtene.

-Men det er veldig gøy å se at flere av de 15 som opprinnelig var med på å starte menigheten, fremdeles er med, understreker pastorekteparet.

De forteller at de ganske enkelt satte opp et bord sammen med flere andre aktører under studentuken på Høyskolen. Der inviterte de til Alfakurset, som gir en grunnleggende forståelse av Bibelen og den kristne tro.
Nitten år senere er alle generasjonene tilstede på møtet, selv om det nok er de unge som fremdeles dominerer i antall. Når barna skal ut til søndagskolen, er det en stor flokk som raskt forsvinner ut av lokalet.

Zoé Kristiansen fra Troens Bevis var kveldens hovedtaler i Arena Posrgrunn.

 

Hvorfor hadde dere et ønske om å bli Partnermenighet med Troens Bevis?
-Vi liker tanken på innfødte misjonærer, det faller helt inn i slik vi tenker. Det å bruke ressursene bedre. De liker maten, kjenner språket og kulturen. Det er ikke alltid vi i vesten er så flinke på dette. Vi må tenke på at vi vil ha den beste frukten!

-Det ødelegger jo litt vår egen eventyrlyst da om å reise ut, ler ekteparet, -men det er noe vi kan leve med.

De forteller at de bevisst har valgt å støtte evangelister i Nepal, og når tiden er inne til å øke støtten, vil de gjerne spre den til flere land i Sørøst- Asia.

Har dere planer om å komme ned til Sommerstevnet i år?
-Ja, det har vi svært lyst til. Vi ønsker å få med oss en god gjeng fra menigheten!

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

Rune Edvardsen og Hans Martin Skagestad deler inspirerende misjonshsitorier med forsamlingen i Porsgrunn.

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter