Flyktningmottak på bibelskolen i Sarons Dal

Det gamle bibelskoleinternatet blir mottak for opptil 100 flyktninger, forteller Glenn Tønnessen, administrativ leder og salgsansvarlig i Sarons Dal AS.

Bibelskoleinternatet er nå leid ut til Link AS, som drifter flere flyktningmottak, blant annet det nasjonale mottaket i Råde i Viken. Avtalen kom raskt på plass etter at det ble kjent at Norge blir mottakerland for tusenvis av flyktninger fra Ukraina. Det forventes i første rekke mødre og barn, men det kan også være en del eldre blant dem.

– Vi har 100 senger i internatbygget – og noen tilstøtende bygninger til rådighet, men vi vet ikke nok om behovet ennå. Og vi sier ja til å hjelpe, sa Tønnessen til avisen Norge I DAG, i midten av mars.
Da håpet Glenn Tønnessen at flytningene kunne være på plass innen 10-15 dager.

-Lokalbefolkningen i Kvinesdal har allerede gitt oss et hav av leker, som ligger klare her. Leker som kan være med på å få tankene bort fra de vonde tingene. Nathalie Edvardsen, datter til misjonsleder Rune, har tatt initiativet til innsamlingen. Nå satset vi sammen med Link AS å få på plass det nye personalet som trengs innen få dager. I tillegg har jeg en lang liste over mennesker som ønsker å bidra frivillig, forteller Glenn.

Bibelskolen fungerte også som et flyktningmottak fra 2015-2017 da flyktningestrømmen fra krigen i Syria og Irak kom til landet.

Men Glenn fremhever at Sommerstevnet med innkvartering på bibelskolen vil fortsatt gå som normalt.
– Vi har allerede gjort en avtale under Sommerstevnet der flyktningene får bo på et leirsted i nærheten, slik vi gjorde i 2015-til 2017. Det fungerte bra. Da rigget vi om den gamle bibelskolen, slik at vi kan bruke kjøkkenet og sengene til innkvartering av frivillige medarbeidere, slik vi alltid gjør.

-Nå er ønsket vårt at Bibelskolen skal bli et trygt og godt sted for mennesker som har flyktet fra krigens redsler. Sammen med de lokale menighetene og bygdefolk ellers håper vi på å kunne gi flyktningene god oppfølging på alle vis, understreker Tønnessen.

Oddveid Netland fra Kvinesdal er en mange fra hele distriktet som har kommet med leker og barnetøy til de ukrainske flyktnignene.

 

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter