En himmelsk fjelltur

-Jesus på fjellet for å be. Himmel og jord møtes. Eller tid og evighet møtes, skriver Sten Sørensen denne påsken.

Jesus begynner sin reise mot Jerusalem og korset. På veien tar han med seg tre av de nærmeste disiplene opp på fjellet for å be. Fjellet er kalt Forklarelsens berg. Jesus ville vite 100 prosent at det var riktig av han å gå til Jerusalem for å dø for menneskeheten. Han var på fjellet for å søke Guds godkjennelse av det avgjørende skrittet han var i ferd med å ta.

Der viste Moses og Elia seg for ham. Moses var Israelsfolkets store lovgiver, Elia var den største av profetene. Disse tre samtaler om det som skulle skje og om avslutningen da Jesus skulle gi sitt liv for alle menneskene på Golgata. Og dermed kunne Jesus vite med 100 prosent sikkerhet at han skulle dø for menneskeheten i Jerusalem.

Jeg er sikker på at Moses og Elia så fram til dette. De var jo samlet i dødsriket med alle de hellige og de ventet på forløsningen. Jeg kan se for meg at for hver som døde spurte Moses og Elia: «Har du lagt merke til noe, er Jesus Kristus, Guds Messias kommet til jord?»

Gamle Simon kunne si: «Det nærmer seg nå. Jeg har hatt barnet i mine hender.» Simon sa jo: «Herre, nå kan du sette din tjener fri til å dra herfra i fred, etter ditt ord. For mine øyne har sett din frelse.»

Nettopp det måtte utløse en stor hallelujastemning i dødsriket.

Så kom Johannes. De stilte det samme spørsmål til han: «Har du lagt merke til noe, er Jesus Kristus, Guds Messias kommet?»
Johannes kunne si: «Jesus har sagt; gå og fortell alt dere hører og ser: Blinde ser og lamme går. Spedalske blir renset og døve hører. Døde blir vekket opp, og evangeliet blir forkynt for fattige. Og salig er de som ikke tar anstøt av Meg.» Matt 11,5.
Da Johannes kunne dele dette med Moses og Elia og alle de andre, ble det helt sikkert full glede i dødsriket!

Nå er Jesus på fjellet for å be. Himmel og jord møtes. Eller tid og evighet møtes. Jesus får et annet utseende, og kjortelen hans blir hvit og strålende. For en mektig stund! Og Moses og Elia fra «den andre siden» kommer og snakker med ham.

Det er det absolutt viktigste som blir samtaleemnet: De taler med Jesus om hans bortgang, som Han skulle fullbyrde i Jerusalem. Jesu soning for alle menneskene ble samtaleemnet.

Opplevelsen på fjellet ble avsluttet ved at det kom en stemme ut av skyen: «Dette er min sønn, den elskede. Hør Ham!»

Så rusler de ned fra fjellet – fra en himmelsk fjelltur. Jesus har sin død i Jerusalem i sikte.

Verdenshistoriens viktigste hendelse venter.

Nå kan vi ønske hverandre en velsignet påske!

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

Støtt bærekraftig misjon med en gave 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter