Afrika framtidens kontinent

-Jeg elsker den afrikanske kirke som ikke har tatt den vestlige inspirasjon. Den sprengfulle kirka med jordgulv, og der støvet sirkulerer der de danser under de afrikanske rytmene, forteller Rune Edvardsen.

Det sitter to afrikanske barn foran meg i flyet og vi tok nettopp av fra Kilemanjaro i Tanzania på vei mot Entebbe i Uganda. De sitter på sine smartphones og bryr seg lite om det som skjer utenfor flyvinduet eller take off og landing. De er bare unge vanlige barn som våre barn.

Mange tror at Afrika bare er fattigdom og noen ville dyr. Nei, Afrika bobler av kreativitet og mangfold. Afrika er den neste store verdensdel.
Når bare de gammeldags tenkende mennesker har gått bort, kommer Afrika til å springe ut i full blomst.

De trenger ikke brukte mobiler og gamle PC, de trenger de mest moderne vi har. Det er ikke et dumping kontinent for ting vi ikke lenger bruker. Afrika er et kontinent for satsing og framtid.

Kontrastenes kontinent
ØST-AFRIKA ER VERDENS MEST EVANGELISERTE STED.
Sammen med Haiti og Filippinene er det intet sted på jord med flere evangeliske kristne. Og en skulle tro det var mindre korrupsjon og forskjeller der evangeliet har størst nedslagsfelt. Men det er det ikke. Det florerer med voldtekter, massakrer og korrupsjon i dette området.

Det er hit de fleste misjonsorganisasjoner og evangelister reiser. Kirkene er sprengfulle.
Men empatien er nesten ikke til stede. Barn med spesielle behov lider og blir stigmatisert. De blir behandlet som de skulle ha onde ånder til spott og mobbing.
Pastorene i mega kirkene her har finere biler på parkeringsplassen enn foran norske kirker.
Misjon bør gjøres for de som ikke har plass i kirkene og er utstøtte av samfunnet som kaller seg selv kristne!

Jeg elsker den afrikanske kirke som ikke har tatt den vestlige inspirasjon. Den sprengfulle kirka med jordgulv, og der støvet sirkulerer der de danser under de afrikanske rytmene. Gud er blitt god for dem, og de fleste tror og respekterer Han som en god Gud.

OPPFORDRING: Gå til de unådde
De unådde områder mangler alt. De trenger misjon og evangelister til å komme der evangeliet ikke har nådd ut.
Du som brenner for evangelisering, du trengs andre steder i verden. Det er gjort en fantastisk jobb i det misjonerte Afrika, men nå klarer de nasjonale å dele evangeliet både lokalt og nasjonalt bedre enn oss.

DE UNÅDDE TRENGER VÅR HJELP!

Støtt bærekraftig misjon med en gave

Kilde: Troens Bevis bladet for april, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter