Overrasket over Guds bønnesvar!

Vijay var fornøyd med livet sitt i India. To friske barn, en kone han elsker, og jobb. Men så kom korona. Familien ble adskilt, han mistet jobben og levde i frykt for fremtiden. Så fikk han sitt livs overraskelse! Her forteller han historien sin:

«Etter å ha fullført studiene mine bestemte jeg meg for å dra til byen og finne meg en jobb. Jeg brukte et helt år, men fant ikke en god jobb. Etter ett år bestemte jeg meg for å jobbe på en restaurant som servitør. Jeg tjente veldig lite. Jeg pleide også å gå til templet hver tirsdag for å be siden vi tilhører hindufamilien.

Etter noen måneder økte de lønnen min på grunn av god service og kundetilfredshet. Så la jeg merke til ei jente som jobbet i en kosmetikkbutikk i nærheten. Jeg gledet meg hver dag til å få et glimt av henne på vei hjem fra jobb. En dag tok jeg mot til meg og gikk inn for å treffe henne. Det viste seg at hun var morsom og lett å prate med, og jeg fortalte henne hvordan jeg kom til byen og hvor jeg jobbet. Hun svarte at enhver jobb er en god jobb.

Det varmet hjerte mitt.

Vi giftet oss etterhvert og levde som et lykkelig ektepar. Vi fikk to barn, og livet gikk jevnt og greit. En dag dro jeg hjem til landsbyen min på grunn av litt ekstra jobb der. Da kom plutselig nedstegningen på grunn av korona. Jeg ble sittende fast og kunne ikke reise hjem til min kone og barn i byen. Det var utrolig vanskelig. Jeg kom meg ikke på jobb, vi hadde ikke penger til mat, og det føltes som om alt gikk galt. Jeg prøve å få tillatelse fra myndighetene til å reise hjem, men fikk ikke lov, så jeg mistet jobben min. Jeg ble fylt av panikk og frykt med tanke på fremtiden.

Etter to måneder åpnet samfunnet opp igjen, så jeg skyndte meg hjem. Til min overraskelse var hele familien både glade og fornøyde. Det viste seg at under nedstengingen var det noen som hadde delt ut matvarer til trengende familier. Min kone fikk hjelp fra dem med det de trengte for å klare seg. Sammen med matvareforsyningene fikk hun også et hefte som het ‘Naya Jeevan’ eller det «Det Nye Liv». Hun begynte å lese hefte og lærte at Gud vil hjelpe sitt folk når de bert trengs.

Hun ba meg ta henne med til kirken. Først sa jeg nei. Men etter mye overtalelse sa jeg ja. Jeg sto utenfor kirkelokalet og ventet på at hun skulle fullføre det hun ville gjøre. Det tok en stund, så jeg ble nysgjerrig og gikk inn. Der så jeg folk som satt stille og ba.

Så gav min kone Det Nye Liv hefte til meg. Jeg leste det og begynte å be sammen med henne. Jeg bestemte meg for at dersom Gud svarer min bønn og jeg får en jobb, vil jeg ta imot Jesus. Jeg begynte å gå i kirken sammen med min kone, jeg leste i bibelen og jeg lærte å be.

Da bestemte jeg meg for å ta imot Jesus som frelser, selv om jeg ikke hadde fått en jobb. Jeg skjønte at en relasjon med Jesus er viktigere enn en jobb og alt annet i livet. Jeg ville ha Gud med i hverdagen. Men etter to måneder fikk jeg allikevel bønnesvar. Jeg ble ansatt som hotellsjef.

Tenk, fra servitør til sjef!

Jeg ble så overrasket over Guds bønnesvar. Den 19.11.21 ble jeg døpt. Tusen takk til Troens Bevis for evangelistene som delte ut mat, og Introkurset Det Nye Liv, slik at jeg og min familie fikk bli kjent med Jesus!»

*Vitnesbyrd fra feltet gjennom en av Troens Bevis sine nasjonale evangelister

 

Troens Bevis støtter per i dag 199 innfødte evangelister i India.

Ønsker du å være med og støtte din egen evangelist, gå til tbve.no

*illustrasjonsbilde

 

Kilde: Troens Bevis bladet for mars, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter