Nepal: Nytt håp for Mushar folket

I romjula kom 10 personer til tro blant Mushar folket i Nepal. De er blant de fattigste av de fattige. Barna sover nakne på gulvet. Dagslønnen setter middagen på bordet. Ikke mye mer. Men nå begynner ting å skje!

Troens Bevis evangelist Sajan er ivrig når han forteller. Bildene fra Nepal tikker inn en dag i romjula. Da handler livet for de fleste i Norge om å kose seg med familien, holde seg unna glatte veier og nyte god julemat. Men bildene er så oppsiktsvekkende at dette må undersøkes nærmere med en gang. Sajan er rask til å svare.

-Kjære «søster», jeg ønsker bare å  fortelle deg at vi gir gratis utdannelse til  de fattige Mushar barna som ikke har mulighet til å gå på skolen. Vi ønsker å forteller hele landsbyen med Mushar stammer  om Guds kjærlighet ved å hjelpe dem med skolepenger og mer. Ring meg når du kan.

Han har tatt en master i sosiologi for å få større kulturforståelse og innsikt i hvordan evangelist teamet best kan tilnærme seg og hjelpe de forskjellige folkegruppene ute i distriktene. Han har også lært seg 300 bibelvers utenat, så han alltid er parat om noe skulle dukke opp. Det tar heller ikke lang tid før en rapport fra besøket til Mushur stammen ligger i epostmappen. Det er vanskelig å forestille seg at dette er forhold som mennesker lever under i dag.

Landsbyen Tilhi ligger i Hanshapur, Terai, i et område med et stort mangfold blant stammene som er bosatt der. Her finner du også Mushar folket. Hele området er regnet som hinduistisk, men flere av stammene har sin egen folketro. Mushar folket har store sosiale og økonomiske problemer. De er helt på bunnen av kastesystemet og er såkalte Untouchables, eller urørbare, noe som er en stor hindring i jobbmarkedet.

Mushar barn får undervisning fra evangelist teamet som underholdes av Troens Bevis misjonspartnere.

 

-De opplever trakassering, er ekskludert fra utdanning, har stor arbeidsledighet, og er overtroiske på et vis som fører til utfordringer for dem. De får kun dagsarbeid, og daglønnen setter middagen på bordet. Ikke mye mer. De blir fullstendig oversett og unngått av samfunnet for øvrig, forteller Sajan.

-Da vi begynte å undersøke forholdene disse menneskene lever under, fant vi ut at 99 % av dem ikke har toalett, og de mangler kunnskap om grunnleggende hygiene. Rundt 80 % av dette folket spiser kun et måltid til dagen, middag, og barn dør av underernæring. De er også fullstendig fratatt helseinstitusjoner. Bortimot 95 % av kvinnene føder barna hjemme.

-De har ikke tepper, og det er trekk i husene. Barna deres sover gjerne nakne rett på fuktige gulv da de ikke har senger å sove i. Vanen med å sove rett på vått gulv har forårsaket flere slangebitt. De fleste familiene er også avhengig av å selge hjemmebrent, samtidig som de ofte har et drikkeproblem seg imellom. Det finnes ikke vifter, strøm eller annet husholdningsmateriell i husene deres, legger Sajan til.

Mange unådde folkegrupper er svært fattige, slik som Mushar folket i Nepal.

 

Da Covid -19 rammet verden, ble det katastrofale følger for dette samfunnet. Dagjobbene forsvant, noe som har ført til hungersnød i familiene.

-Vi tenker at hva vi enn kan gi dem, vil det forbedre deres liv. Nå holder vi på å gi Mushar barna gratis undervisning slik at de kan lære å lese og å skrive. Samtidig deler vi evangeliet med hele landsbybefolkningen og prøver å vinne deres hjerter for Jesus.

-I løpet av kort tid har 10 personer fra Mushar landsbyen tatt imot Jesus, og vi skal nå plante en menighet her. De trenger å høre at de er elsket av Gud og at alle mennesker er verdifulle for Han!

-Vær gjerne med og be for dette arbeidet. Vi er overbevist om at det vi kan gjøre for dem kan forandre deres fremtid, både her på jord og for evigheten, avslutter Sajan idet vi sier farvel.

Da Sajan var med og besøkte Mushar stammen i romjula skjedde det to ting. Troens Bevis evangelistene har tatt på seg en ny og stor oppgave. De vil hjelpe dette folket. Det andre er at plutselig opplever dette folket at de blir sett. Og de blir elsket.

 Vil du være med og støtte dette misjonsoppdraget? Din gave er med og gjør misjonsarbeidet til over 1200 innfødte evangelister mulig! Tusen takk for at du står sammen med oss i oppdraget.

Støtt misjonsarbeidet med en gave i dag:

Bærekraft – En bære kraftig måte å støtte på

 

Kilde: Troens Bevis bladet for februar, 2022.

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter