Det folk som vandrer i mørke

Hvem er det som vandrer i mørke? Var det de ensomme som kveld etter kveld går alene til sengs? De som ikke blir invitert? De som må feire julaften alene? Barn som aldri får sitte på et fang? De som ikke husker sist de fikk en klem, spør Sten Sørensen i Troens Bevis sin leder for desember.

«Det folk som vandrer i mørke, får se et stort lys. Over dem som bor i dødsskyggens land, stråler lyset fram.» Jes 9, 2.

Det er advent og vi forbereder oss til julehøytiden. Jeg opplever mye fint i disse dagene. For meg er advent en flott og lys tid midt i mørket.

Men jeg tenker på, og det engasjerer meg; hvem var det Jesus kom til og som vandrer i mørke?

Var det de redde, de som ikke orker å stå opp om morgenen, de som gnages av angst, de små, som ikke klarer å tro at de er noe verd? Mennesker kan ha ulike plager. «Det folk som vandrer i mørke.»

Var det de ensomme som kveld etter kveld går alene til sengs? De som ikke blir invitert? De som må feire julaften alene? Barn som aldri får sitte på et fang? De som ikke husker sist de fikk en klem? «Det folk som vandrer i mørke.»

Var det de som stimler sammen i bomberommene? De som ligger med hjertet i halsen på grunn av krig og farer? «Det folk som vandrer i mørke.»

Det er mange som lever under betegnelsen: «Det folk som vandrer i mørke.» Men det var til disse det store lyset skulle stråle fram. Hadde Jesus kommet fysisk til vår jord i dag, tror jeg det var disse som vandrer i mørke Han hadde besøkt først! Jesus er opptatt av å spre lys. Han har medfølelse med menneskene – uansett grunnen til lysmangel.

I denne adventstiden vil jeg be spesielt for alle dem som vandrer i mørke av ulike grunner. Må Jesus være hos dem med sitt evige lys. Må Han gi dem håp og en god framtid.

«For et Barn er oss født, en Sønn er oss gitt. Herredømmet er på Hans skulder. Hans navn skal være Under, Rådgiver, Mektig Gud, Evig Far og Fredsfyrste.» Jes 9, 6.

Jesus trengs som aldri før! Og det er vår oppgave å være Hans forlengede arm.

Velsignet advent!

Kilde: Troens Bevis bladet, desember 2021.

Her kan du støtte Troens Bevis sitt misjonsarbeid med en gave

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter