Å hate sitt liv?

Hva betyr det å hate sitt liv i denne verden, slik det står i bibelen? Mest sannsynlig ikke det de fleste tror, skriver Zoé Kristiansen, TB Ung evangelist.

Mange tanker dukker opp, både hos meg og andre, når man leser Jesu ord i Johannes 12:25.

«Den som elsker sitt liv, skal miste det. Men den som hater sitt liv i denne verden,
skal berge det og få evig liv.»

I løpet av mitt korte liv har jeg opplevd forkynnelse som både går på å verken ta vare på sin fysiske eller psykiske tilstand i denne verden, og forkynnelse som nærmest er et grønt lys til å følge lystene dine. Hva betyr det å hate sitt eget liv i denne verden?

Paulus er en av de som forteller oss om det nye livet som er født i oss når vi blir kristne. Det er ikke kun oss selv som lever, men Jesus lever faktisk i oss også! (Gal. 2:20). Da jeg begynte å følge Jesus trodde jeg at målet med livet mitt var å «bli sååå kristen» at jeg aldri kjente på noe synd igjen! Jeg tror vi kan lese mye om å vokse til en modenhet, at dette nye livet i oss kan vokse og utvikle seg i oss. Men jeg tror ikke det betyr at vi eliminerer det menneskelige og syndige i oss fullstendig.

I Romerne 7:19-20 skriver Paulus:
«Det gode som jeg vil, gjør jeg ikke, men det onde som jeg ikke vil, det gjør jeg. Men gjør jeg det jeg ikke vil, er det ikke jeg som gjør det, men synden som bor i meg.»

Altså har han lagt identiteten sin i den nye skapningen, det nye livet, det er den nye Paulus, men likevel er det en synd som regjerer i kroppen hans.

Når jeg har fått kjenne Ånden vokse i mitt liv, så er det som å se klarere og klarere. Ja, det blir lettere å gå, men man legger også bedre merke til møkka som ligger strødd langs veien. Jeg kan irritere og frustrere meg mer og mer over ting jeg sliter med og som jeg trodde jeg var ferdig med. Jeg tror det er en av grunnene til at Paulus lengter etter himmelen, etter å være med Jesus, fordi da blir vi endelig fri fra synden som styrer kroppen vår!

Han vet at den syndige kroppen kun er midlertidig. Å hate det livet vi har innebærer å hate den synden som regjerer verden og i de menneskelige kroppene våre. Livene våre her på jorden er midlertidig, så hvis dine øverste lengsler handler om verdslige ting, vil du oppleve å miste det livet du har bygd opp.

Det handler ikke om å ikke ta vare på seg selv, eller unne seg selv gode ting, men å ikke miste fokus på hvilket liv vi skal leve ut ifra.

Vi har blitt gitt en ny identitet, og et nytt liv på innsiden vi kan leve etter og som skal leve evig med Gud. Og DET evige livet, som vi har fått en smakebit på nå, er verdt å elske!

Kilde:  Slik jeg ser det, Troens Bevis bladet for november 2021.

Bli inspirert hver måned.
Motta ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter