Misjonsnytt: Koronahjelp og omsorg

Koronahjelp er blitt en del av hverdagen til flere av Troens Bevis sine innfødte evangelister, enten det er nødhjelp eller forbønn over sosiale medier:

Feltlederen i Nepal forteller at de har et team som har delt ut medisiner i løpet av året til Mugu folket. Medisiner og matutdeling har vært en del av korona hjelpen som de har fått lov av myndighetene til å dele ut mens landet har vært under nedstengning.

Tidligere pleide landsbyfolkene å komme til huset til evangelistene for å få medisiner når de ble syke. Der fikk de også høre evangeliet. Men nå kommer de til evangelistene for å få forbønn når de blir syke.

-De sier til oss at Jesus helbreder deres smerte og sykdom bedre enn medisinene, forteller evangelistene.

140 hustansder i Myanmar for hjelp gjennom en av Troens Bevis sine evangelister.

 

Myanmar: 𝗡𝗮̊𝗿 𝘂𝘁 𝘁𝗶𝗹 𝟭𝟰𝟬 𝗵𝘂𝘀𝘀𝘁𝗮𝗻𝗱𝗲r!

En av evangelistene i Myanmar som Troens Bevis har stiftet godt bekjentskap med, kontaktet oss og meddelte at det var oppstått en krisesituasjon i området hvor han arbeider. Vi sendte ned noen midler, og i september kunne evangelisten fortelle oss at han har delt ut hjelpeforsyninger av mat til 140 husstander. Neste dag planla han og teamet hans å dele ut rissekker til 100 husstander til.

Evangelisten forteller at han fikk mulighet til å forkynne Guds Ord på stedet. Han forteller at det ikke er noen som har tatt imot Jesus og frelsen enda, men at de virker veldig åpne og interesserte i hva han har å fortelle. Stedet har en sterk forankring i Buddhistisk trosretning.

– Vi tror at ved å så et frø, så vil mange planter vokse frem, sier han.

Evangelisten forteller at han i fjor startet opp et arbeid i dette området. Han delte Guds Ord med mennesker der, og de var veldig interessert i å høre mer om Jesus. Nå har han fått innpass ved å fortelle de gode nyheter til enda flere!

Fire familier med blinde har fått hjelp av Ganesj, Troens Bevis sin evangelist i Pokhara i Nepal.

 

Nepal: Deler ut mat til blinde
I august fikk en av evangelistene i Pokhara i Nepal en telefon fra en kristen venn som er blind.

-Han fortalte meg at de kan ikke arbeide på grunn av korona nedstengingen, og spurte om de kunne få mat for familiene sine, forteller evangelisten.

Vår feltleder i Nepal sørget for å de fikk ekstra midler fra Troens Bevis som kan gå til slike behov, og fire familier med blinde har fått tildelt mat under nedstegningen.

Evangelistene har fulgt opp nye troende gjennom sosiale medier under korana nestegningen. Spesielt unge har satt pris på dette tilbudet.

 

Himalaya: Holder kontakten over sosiale medier
Evangelister i Himalaya forteller flere folk som tok imot Introkurset Det Nye Liv har ikke kunne få personlig oppfølging gjennom nye besøk på grunn av korona situasjonen.

-Men det vi gjør nå er å holde kontakt med dem over mobilen og sosiale medier. Mange av dem har tatt imot Jesus gjennom Introkurset, og nå deler de sine utfordringer med oss og vi oppmuntrer dem gjennom Guds ord og forbønn.

Enken Ramaya ble først helbredet for en svulst. Nå får hun korona hjelp.

 

India: Enker får støtte og hjelp

Ett av Troens Bevis sine team i Sør-India med 19 innfødte evangelister virker ut ifra en menighet. Den har også en utadrettet mot til enker. De er alle hinduer som har tatt imot troen på Jesus. Under korona tiden har mange av disse enkene mistet jobbene sine.

-De er et sterkt vitnesbyrd for mange. Ramya, en av disse enkene, hadde en svulst i tarmen. Hun stod i døren til huset sitt og lyttet til et av våre evangeliseringsmøter. På slutten av møtet gav hun sitt liv til Jesus, forteller feltlederen.

-Deretter inviterte Ramya en av evangelistene til å komme hjem til henne og be for svulsten. Sammen med flere troende la de hendene på Ramya og ba. Smerten i magen forsvant med en gang. Dagen etterpå gikk hun til legen. Han var overrasket over å se at svulsten hadde forsvunnet.

Nå er Ramva en av dem som får ekstra koronahjelp.

Kilde: Misjonsnytt, Troens Bevis bladet september 2021.

Bli inspirert hver måned av ferske oppdateringer fra misjonsfeltene og oppmuntrende historier.
Motta ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter