Brev til Gud

Gud kjenner oss og har omsorg for oss. Du kan sende ham en bønn, oppfordrer Sten Størensen.

En gammel dame sendte i sin tid et brev adressert til Gud, med bønn om 100 kroner til ved for vinteren. Postverket, som det het den gang, hadde ikke mottoet «vi leverer», men gjorde det i praksis, og sendte brevet til statsminister Einar Gerhardsen. Han fikk sympati for damen og sendte et hyggelig svar, men mente det måtte klare seg med 50 kroner.
Litt senere kom et nytt brev adressert til Gud, og igjen gikk det videre til Gerhardsen, «Kjære Gud», skrev damen, «takk for penger. Men neste gang må du ikke sende dem om Gerhardsen, for han tar halvparten».

Dette er en fornøyelig historie. Ei eldre dame som nevner sine hverdagslige utfordringer til Gud ved å sende Ham et brev.

Jeg har aldri skrevet brev til Gud. Men jeg bedt Ham om hjelp mange ganger! Det gjøres faktisk daglig. Jeg gjør det i mine bønner. I bønn sier jeg alt til Gud, både gleder og utfordringer.

I Bibelen står det at vi kan legge alt vi har å be om fram for Gud i bønn med takk. Gud hører alle typer bønner. Han blir ikke overrasket over det vi nevner. Du kan regne med at Han har hørt tilsvarende bønner før.

Han sier til og med: ”Be og du skal få. Let og du skal finne. Bank på og det skal lukkes opp for deg.”

Gud kjenner oss og har omsorg for oss. Om du ikke skriver brev til Ham, kan du i alle fall sende Ham en bønn!

Når du ber for dine daglige behov, for familien din og plassen der du bor, for menigheten der du går, osv. – så glem ikke våre innfødte evangelister! De trenger daglig våre forbønner.

Så har vi i tillegg et mål om å sende ut én evangelist per dag fram til sommerstevnet neste år. Det er et stort mål og et stort bønneemne som jeg vil minne deg om. Takk for forbønn!

Vær velsignet!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for august 2021.

Bli inspirert hver måned av ferske oppdateringer fra misjonsfeltene og oppmuntrende historier.
Motta ett gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter