Siste forestilling: Lykkeborg + Skumleslott = Storslått

Etter 13 år hadde Lykkeborg fredag formiddag sin siste forestilling under Sommerstevnet. Den siste applausen levnet ingen tvil om hva forestillingene har betydd for barn og familier.

Etter å ha vært ett av høydepunktene for mange småbarnsfamilier under Sommerstevnene i Sarons Dal, takker Lykkeborg nå for seg. Hver sommer har det vært et nytt drama som har utspilt seg på scenen i løpet av uken til Lykkeborg.

Gjennom sang og musikk, gode replikker, flotte kulisser og flinke skuespillere, har fokuset vært på kampen mellom Lykkeborg og Skumleslott, som egentlig gjenspeiler kampen i vårt indre på forskjellige områder.
I den siste forestillingen var det historien om tolleren Sakkeus som ble gjenfortalt.

-Du har forandret hjertet mitt fra innsiden, nå har jeg ikke lyst til å stjele mer, sier Sakkeus til Jesus mot slutten av forestillingen, og summerer dermed opp kjernen i budskapet som er blitt formidlet gjennom 13 år.

Mot slutten av forestillingen fikk Kåre Skuland en blomst fra Rune Edvardsen med en stor takk fra både forsamlingen og de ansatte i Troens Bevis.

-Kåre Skuland er kanskje en av de viktigste evangelistene i landet vårt, så jeg tipper at det vi har vært med på nå gjenoppstår i en annen form, understreket Rune Edvardsen idet han takket hele teamet for deres.

Det viste seg at det ble også en lykkelig slutt på den lange kampen mellom Lykkebord og Skumleslott.

-Det har vært mye strid i 13 år, strid for strid, men nå skal vi få se at det blir fred mellom de to rikene som slåss inne i oss, avsluttet Kåre.

-Det startet ikke med en avtale, men at Jesus kommer inn i hjertet vårt.

-Så nå som det blir fred, slår Lykkeborg og Skumleslott seg sammen. Og hva får vi da? Da får vi Storslått!!, konkluderte kongen av Lykkeborg, til latter og stor applaus fra publikum.

Hva tenker du nå som du går av scenen, Kåre?
-Jeg tenker at det har vært en veldig artig etappe som har vart i 13 år, selv om vi som familie har vært med i barnearbeidet 19 ut av de siste 21 årene.

-Det har vært en flott etappe og en helt usedvanlig misjonsorganisasjon å samarbeide med. Det har vært den største glede å jobbe med i Sarons Dal! Det er heldigvis ikke slutt på Sarons Dal og vår deltagelse her, men siste episode av Lykkeborg er nå ferdig.

Når Kåre ikke har jobbet med Lykkeborg, er han pastor på fulltid i Jesus Church på Kolbotn i Oslo. Han har også jobbet med å utvikle en app for å disippelgjøre barn og unge. Den er ment som et bindeledd mellom søndagsskolen og hjemmet for den nye generasjonen med barn som har 8-10 timer med skjermtid hver dag.

-Måten som barn lærer på i dag har forandret seg kraftig. De er vant til å gjøre alt gjennom en skjerm.

Appen heter JesusKids og kan lastes ned fra Appstore.

 

Se hele Stevneprogrammet her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter