Rune Edvardsen: Guds kraft fullendes i svakhet

Det ligger ikke i vår styrke, men i vår svakhet. Det er Guds kraft vi snakker om, ikke vår, poengterte Rune Edvardsen under Sommerstevnets første møte lørdags kveld.

Av Harald Mydland 

Forventningene til årets sommerstevne var store, da stevnesjef Sten Sørensen ønsket velkommen under mottoet: Et større oppdrag! Fra plattformen hyllet han Kari Edvardsen som nylig fylte 83 år, og som nyter meget stor respekt og popularitet blant stevnefolket.

Gavedryss
Kvinesdals ordfører, Per Sverre Kvinlaug (KrF), ønsket velkommen til kommunen, og framhevet det mangeårige gode samarbeidet med Troens Bevis. Han overrakte en gave på kr. 5 000 til Dinastiftelsen, som gir framtid og håp for unge jenter som utsettes for seksuell vold i den krigsherjede Demokratiske republikken Kongo.

På vegne av styret i Troens Bevis, overrakte Sten Sørensen en gave til Rune og Sølvi Edvardsen, for at paret skal kunne ta en meget velfortjent ferie sammen etter stevnet. Rune ble rammet av Covid 19 i august i fjor, og sliter fremdeles med ettervirkningene. Trass i dette har han hatt 100 reisedag inneværende år. I Sølvi har Rune en meget god støtte på hjemmebane!

Mål om 5 000 nasjonale misjonærer
-Jeg vil gjøre meg selv litt sårbar i kveld. Men det er kraft i det å være sårbar. Tenk at Jesus ble sendt for å redde verden. Vi er sendt ut for å være Hans vitner. Vår visjon i Troens Bevis er at alle må få høre dette budskapet, begynte Rune Edvardsen.

-Vi har verdens beste partnere i Troens Bevis. Nå har vi satt oss et mål om å sende ut 5 000 nasjonale misjonærer så fort som mulig. Vi har ca. 1 200 som jevnlig er ute. Tenk hvor få av oss som har kunnet reise ut, men disse er på beina hele tiden. Enkelte opplever en god del motstand, men rapportene fra misjonsmarken viser at det går oppover og framover med dem, fortalte Rune, og oppfordret flere til å ta ansvar for en nasjonal misjonær (innfødt evangelist).

Asia var det nye misjonsfeltet
-Da min far, Aril, døde skulle jeg ta dette store misjonsoppdraget videre. Jeg var kanskje den som hadde minst tro på meg selv. Skal du lede Troens Bevis kan du ikke sitte hjemme. Derfor er jeg ofte på farten ut til verdens land.

-Gud talte til meg og viste meg at Asia skulle bli vårt nye fokus. Jeg reiste dit og hadde fire navn på blokka. Jeg møtte disse og la planer for framtiden. I dag 8-9 år etterpå har Troens Bevis vært med på å plante 14 000 nye kirker. Det er fantastisk!

-Jeg var så svak og visste ikke hva jeg skulle gjøre. Men jeg fikk tro for de fire navnene, fortalte en ydmyk Rune, og siterte fra Paulus’ ord i 2KOR 12:910: «Men Han sa til meg: «Min nåde er nok for deg, for Min kraft blir fullendt i skrøpelighet.». Derfor vil jeg mest av alt rose meg av mine skrøpeligheter, for at Kristi kraft skal ha rom hos meg.

Derfor gleder jeg meg midt i skrøpelighetene, i mishandling, i nød, i forfølgelser og angst for Kristi skyld. For når jeg er skrøpelig, da er jeg sterk.

-Det er Guds kraft vi snakker om, ikke vår. Jesus hang på et kors i svakhet, men da Han døde skrudde Gud på kraften. Jesus kom for å sette mennesker fri. Han seiret gjennom svakhet, understrekte Rune.

Verdens viktigste budskap
-I disse dager vender folk seg til Jesus over alt. Hva er verdens viktigste budskap? Jo det er JOHS 3.16: «For så høyt har Gud elsket verden at Han gav Sin Sønn, Den Enbårne, for at hver den som tror på Ham, ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.»

-Det pågår en pandemi av feilinformasjon i dag relatert til Covid 19, men det står i Bibelen at Gud skal beskytte oss. Det fins ikke noen der bak som skal ta oss. Gud er på vårt parti. Han slår armene sine rundt oss.

-En del kristne har spredd rykter og skremsel, fortsatte Rune, og fortalte om ei ung jente på 26 år i Uganda. Hun gikk til pastoren og spurte om hun skulle ta vaksinen. Han sa nei! 6 dager senere døde hun. Da familien oppsøkte pastoren for å spørre om han ville begrave henne, var svaret nei. Han var redd for å bli smittet!

Verdens beste medisin
-Jeg tror at Gud har sendt denne vaksinen til oss! Men den beste medisinen i verden er Guds kjærlighet. Vekkelsen raser fram ute i verden. Verden roper etter hjelp! Jeg har sunget og talt for 80 000 mennesker. Det er fantastisk! Men mine største opplevelser har jeg hatt når jeg har kunnet hjelpe enkeltmennesker, innrømmet Rune.

-Vi har kraft til å forandre verden i dag. I Uganda kom jeg i kontakt med en ung gutt på 18 år med Cerebral Parese. Han var gjemt bort. Jeg tok ham med og hjalp ham. Dette er de største øyeblikk for meg. Hjelpe fram slike hjelpeløse som ingen andre bryr seg om.

-Av og til har vi godt av å se hvor ille det faktisk er mange steder i verden. Jeg har vært i flyktningleirer i Irak og sett tre generasjoner samlet. De bor der uten framtid og håp!

15 nasjonale misjonærer til Myanmar
Rune avsluttet sin hjertegripende tale med å minne om hva som skjer i dagens Myanmar. Han har vært på de stedene som ruller daglig innover tv-skjermene våre, og har venner overalt.

-Jeg får 50-60 tekstmeldinger hver dag. Verden sitter og ser på at mennesker blir ødelagt og drept. Tenk om hele Norges hær mobiliserte og kom for å ta deg! Dette skjer i dagens Myanmar! Heldigvis fins det håp midt oppe i alle denne ondskapen og ødeleggelsen.

-De innfødte misjonærene er ikke redde for å ta et tak. Målet for dette første møtet under årets stevne er å sende ut 15 nye nasjonale misjonærer i Myanmar. De går ut for å redde mennesker for evigheten.

Rune gjentok avslutningsvis det store målet om å øke fra dagens 1 200 til 5 000 nasjonale misjonærer, underholdt fra Troens Bevis, gjennom trofaste misjonspartnere. Fram til neste års sommerstevnet har ledelsen i Sarons Dal, besluttet et delmål: 1 ny nasjonal misjonær for hver dag, til sammen 365 fram til neste års sommerstevne.

Alle møtene under Stevnet 3.-18. juli blir streamet live  kl 11 og kl 19 over Troens Bevis sin Facebook side og på nett.

Se hele Stevneprogrammet her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter