Møtte Jesus under lockdown: Fra selvmordstanker til rådgiver for unge

Les den sterke historien til indiske Srinivasan. Som flere unge over hele verden har erfart, fikk han mentale utfordringer som følge av nedstengingen under koronatiden. Fra å være en livsglad ung mann ble han dypt deprimert. I dag hjelper han andre unge.

Mitt navn er Srinivasan Chettiar (24) og jeg bor i Karkudi-landsbyen i India. Min mor er lærer og faren min er død. Jeg er eneste sønn til foreldrene mine. Vi er hinduer, og tilber Kamakshamma-gudinnen.
Jeg pleide å nyte livet mitt skikkelig. Jeg elsket å være sosial og å feste. Livet mitt var fullt av farger og jeg nøyt hvert øyeblikk som om det skulle være mitt siste. Men fra mars 2020 ble livet mitt snudd på hodet på grunn av ‘lockdown’. Det mest irriterende ordet som finnes. Dere vet alle hva slags restriksjoner de fleste av oss har måtte leve med rundt om i verden. Vi fikk ikke lov til å gå ut, ingen reising, fester, filmer, lange kjøreturer osv. Jeg ble kjempe irritert og frustrert.

Jeg har bare en mor, faren min døde da jeg var 8 år gammel.

På grunn av frustrasjonen jeg opplevde under nedstengingen, pleide jeg å skjelle ut moren min. Jeg røkte, men under nedstengingen ble det ikke solgt sigaretter, og irritasjonen min nådde nye høyder. Etter noen måneder ble jeg depressiv. Jeg sluttet å spise og å sove, og jeg stirret bare inn i et mørke. For å gjøre det enda verre, brøt den store nyheten ut i India at Bollywood-stjernen Sushant Sing Rajput, en populær figur på TikTok, hadde begått selvmord. Det førte til en trist smitteeffekt blant unge, og nyhetskanalene fokuserte på depresjoner og psykologer.

Moren min ble i denne tiden ekstra redd for meg. Hun fortalte dette til en av våre naboer, som viste seg å være ungdomspastor i den lokale kirken. (som også er en Troens Bevis evangelist red.)

En dag kom han på besøk og begynte å snakke med meg som en god venn. Jeg følte meg glad da han delte fra sine livserfaringer og om andre som hadde lignende historier som meg.

Så gav han meg Introkurset Det Nye Liv. Jeg begynte å lese det, og jeg forsto at på grunn av mine synder døde Jesus Kristus på korset for meg. Jeg klarte ikke å fordøye at noen ville bry seg så mye om meg at de ville gå i døden for meg. Jeg følte meg helt knust og gråt mye, og moren min ble igjen redd for meg.

Hun ringte til ungdomspastoren, og han kom og trøstet meg og ba til frelse for meg. Jeg fikk et helt nytt perspektiv over livet, og jeg har vokst i troen. Noen måneder senere ble jeg døpt. Nå er det jeg som gir rådgivning til andre ungdommer som lider av depresjon og ensomhet. Moren min ble så lykkelig da hun så at jeg fikk hjelp, og nå har hun også begynt å be til Jesus. All takk til Jesus Kristus for at Han døde for meg, og kjøpte meg med sitt blod. Tusen takk for New Life teamet som hjalp meg!

 

*illustrasjonsfoto

Kilde:  Troens Bevis bladet for juli 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter