Betlehem: «Hun er en skam og eksisterer ikke for oss»

Som liten jente ble Damma  misbrukt. I dag er hun en av flere jenter som får hjelp og støtte fra Troens Bevis sine tre lokale evangelister i Betlehem.

av Troens Bevis/Salem Aleikum

-Hun er en skam og eksisterer ikke for oss, sa faren til Damma (som betyr tårer på arabisk). Damma er 22 år. De siste årene har hun mer eller mindre levd på gatene i Betlehem, der hun har sovet under et tre eller andre steder der hun kunne finne ly.

Som liten jente ble Damma seksuelt misbrukt av en venn av hennes far. Da hun var 11 år gammel, ble dette kjent, mannen ble dømt, og Damma kom på et senter for misbrukte jenter i Betlehem. Hun bodde der til hun var 18 år, og måtte flytte ut.

Da hun kom ut, tilbød familien til overgriperen å betale faren hennes penger dersom hun ville trekke anklagen mot overgriperen. Faren presset henne til å gjøre det, men han ville allikevel ikke ta henne tilbake til familien. Han tok bare pengene og sendte henne bort.

For en tid siden ble hun funnet av en kristen familie som bor midlertidig i Betlehem. Men fordi de snart skulle reise, kontaktet de et ektepar som får støtte som lokale evangelistet fra Troens Bevis. Det var de som ringte faren til Damma, dan han svarte: «Hun er en skam og eksisterer ikke for oss».

Damma kan heller ikke få plass på senteret til  misbrukte kvinner over 18 år,  da hun offisielt har sagt at hun ikke ble misbrukt. Evangelist ekteparet har nå åpnet hjemmet sitt for henne. De har også fått lov til å be for jenta, som sier  sier at hver gang hun hører navnet Jesus, føler hun seg omsluttet av kjærlighet.

Troens Bevis sine to kvinnelige evangelister i byen har i lengre tid  besøkt jentene på krisesenteret nesten hver dag. Den ene av dem en er terapaut, so som hjelper jenten med samtaler og rådgivning. Myndighetene verdsetter arbeidet evangelistene gjør så høyt at de har bedt dem ta over hele driften av senteret.

-Vi drømmer om å få til en plass der jentene kan bo også etter at de fyller 18 år, og kan bli forberedt på et selvstendig liv, slik at de ikke ender opp på gaten slik som Damma, sier de.

Damma bodde tre år på gaten før hun fikk hjelp fra en kristen familie.

 

Se også:

Jenter på krisesenter i Betlehem mistet alt 

Hjeper trengende i Betlehem denne påsken

Troens Bevis sine misjonspartnere støtter i dag nesten 1200 innfødte evangelister fordelt på 21 land i Asia, Afrika og Midtøsten.

Kilde: Troens  Bevis bladet for mai 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

Støtt misjon med en gave i dag

 

Bildtekster:
Damma.jpg
Damma ( 22) måtte leve på gatene i Betlehem siden hun var 18.

Jenter.jpg
Det er flere jenter som har vært utsatt for misbruk som får hardt tiltrengt hjelp av evangelist teamet.

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter