Jenter på krisesenter i Betlehem mistet alt

Ei jente mistet livet og ei jente ble alvorlig skadet da det oppstod brann i krisenteret som to av våre evangelister hjelper til i.

Troens Bevis er i dag med og støtter tre evangelister i Betlehem. Vi fikk desverre inn en trist nyhet, som vi håper dere vil være med og be for.

De to kvinnelige evangelistene som får støtte i Betlehem, hjelper til på et offentlig krisesenter for unge jenter. På dette senteret er det ca.18 jenter mellom 13-18 år.

Jentene har vært utsatt for seksuelle overgrep i familiene sine. Når dette blir oppdaget, kan jentene ofte være i livsfare.
Dermed bringer politiet i enkelte tilfeller jentene til dette krisesenteret for at de skal være trygge. Det er de, men de er også helt innestengt. De kan ikke gå ut, det finnes ikke ekstra tiltak for dem, og det har vært flere selvmordstilfeller blant dem.

De to evangelistene har fått lov til å besøke jentene en gang i uken for å hjelpe dem. De bringer også inn en psykolog som er med på å gi jentene traumebehandling. Etter at dette teamet begynte å besøke senteret, har det ikke vært flere selvmord der.

Men torsdag den 22. oktober ble huset til de misbrukte jentene totalskadd i brann. Ei av jentene døde av røykskadene og en annen ligger på sykehus med alvorlige brannskader. Flere av jentene og to kvinner som var på jobb da brannen oppstod, fikk alvorlige røykskader.

Brannvesenet og politi rykket ut til krisesenteret i Betlehem som brant ned.

 

Evangelistene forteller at tidligere den dagen hadde de vært på senteret sammen med psykologen for å ha et program for jentene. Men av en eller annen grunn nektet lederen på senteret tre av jentene å delta i opplegget.

I sinne og skuffelse gikk ei av disse jentene inn på et rom som ikke var i bruk, og tente på en sofa. Brannen spredde seg fort og strømmen gikk. Ytterdøra var låst og lederen fant ikke nøkkelen i mørket. Alle vinduer hadde gitter, og det var ingen nødutgang i det gamle huset. Til slutt greidde de å bryte opp døra, men da hadde de alt fått alvorlige røykskader. Ei av jentene var i dusjen da det begynte å brenne, og da hun åpnet døra, ble hun kvalt av røyken, besvimte og datt ned i flammene. Hun ble så alvorlig skadd at legene ikke trodde hun skulle overleve, men hun våknet opp fra koma tre dager senere, og de to kvinnelige evangelistene har besøkt henne.

Politi, brannvesen og sosiale myndighetspersoner kom til det nedbrente huset, og jentene sa at de ikke ville bli flyttet dersom ikke evangelistene kunne få ansvaret for dem. Det gikk evangelistene og myndighetspersonene med på, og så ble de evakuert til et annet safehouse for eldre kvinner.

Krisenteret ble totalskadd i brannen.

 

I det nye huset får de ingenting, så jentene er fullstendig avhengig av evangelistene for hjelp til mat og alt de trenger.
Evangelistene måtte også avsted for å kjøpe klesskift til alle jentene. Sykehuset hadde heller ikke den medisinen som jentene trenger, so Tony, den tredje av de tre evangelistene som får støtte fra Troens Bevis,   reiste inn til Jerusalem for kjøpe medisinen.

Om du ønsker, kan du også være med og hjelpe disse jentene med en gave. 

Vipps:  16212
Viktig – merk gaven med «Betlehem»

 

Se også: Hjelper trengende i Betlehem denne påsken

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter