Nepal: Takkebrev fra Muguli folket

-Vi fra Mugu og Humla landsbyene er svært takknemlige for at dere husker vår smerte og har tatt med medisiner til oss.

 

Denne hilsningen blir viderebrakt av Troens Bevis evangelister i Nepal. Etter å ha besøkt Mugu og Humla folket flere ganger, oppdaget de at ett av deres primærbehov er tilgang til medisiner. De har store plager med bl.a. feber, halsinfeksjoner, diare og dysentri. De bor svært isolert, og må gjerne gå opptil to dager for å komme til det nærmeste helsesenteret på bratte stier med stor rasfare.

Både Mugu og Humla landsbyene ligger over 2000 meter over havet oppe i Nepals kuperte fjellandskap. Mugu distriktet dekker et område på 5335 km og Humla dekker 5655 km.

Den fattige befolkningen får medisiner for vanlige plager som de ellers ikke ville hatt tilgang til.

 

Sajan, en av Troens Bevis sine evangelister i dette området, beskriver dette folket som svært fattige. Det finnes ikke utdanningsmuligheter eller skoler, så de fleste er  uten grunnleggende kunnskap. Han forteller at de har også lite forståelse av hygiene og rent vann. Så Sajan og teamet har også vært med på å sette opp brønner, noe Troens Bevis har skrevet om tidligere.

Evangeliet og to brønner forandrer en landsby

-I Mugu har vi inntil nå besøkt 4 landsbyer med medisiner, og 3 landsbyer i Humla. Det betyr at nesten 1500 personer ble velsignet med medisiner, forteller han.

Han sier videre at landsbybeboerne var i utgangspunktet ikke interessert i å lytte til evangeliet.

-Men da vi så behovene deres, visste vi at det første vi måtte gjøre, var å hjelpe dem.

Dette prosjektet startet i 2016 da Troens Bevis satte til side arv som kunne gå til dette formålet. Dermed har evangelistene fått ekstra tilskudd hver måned for å hjelpe Humla og Mugu landsbyene med praktiske ting, som medisiner.

-Landsbyfolkene var overrasket over hvordan vi kunne dele ut medisinen gratis til dem, og vi svarte at det er på grunn av Jesus som befaler oss om å gå til de som trenger hjelp. Vi sier at vi bare følger Jesu befaling, også leder Han oss. Når folk i landsbyene hører det svaret, jubler de og roper høyt med en glede som høres ut som et halleluja!

Hjelpen har også åpnet dørene for evangeliet i Mugu og Humla landsbyene.

 

Hjelpen har også åpnet dørene for evangeliet, og flere er interessert i å bli kjent med den Gud som sender folk for å hjelpe dem.

-Vi ønsker bare å fortelle dere at Gud gjør virkelig et stort arbeid i Mugu og Humla distriktet gjennom oss, og at folk forandrer livstilen sin som følge av dette.

Målet for evangelistene fremover er å fortsette å bistå dem på forskjellige områder. De har bl.a. startet opp med gratis skoleundervisning for barn og tenåringer.

-Til slutt vil alle i teamet vårt få takke de generøse giverne til Troens Bevis som gjør dette misjonsarbeidet mulig for oss. Vær så snill og fortsett å be for oss, så ber vi for hverandre!

Barna har små muligheter i disse landsbyene. Sajan og teamet har startet med skoleundervisning for dem og håper på å kunne hjelpe dem fremover.

 

Kilde: Troens  Bevis bladet for mai 2021.

Les trosinspirerende historier og siste nytt fra misjonsfeltene.
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen hver måned.

Støtt misjon med en gave i dag

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter