Evangeliet og to brønner forandrer en landsby

For 2-3 år siden kom en evangelist på besøk til den lille landsbyen Bardiya i sør-Nepal. Deretter fikk landsbyen to brønner i gave. Her ser dere det fantastiske resultatet.

For snart to år siden besøkte Glenn Tønnessen fra Troens Bevis en landsby i Nepal sammen med våre lokale samarbeidspartnere i regionen, Himalaya Good News Mission. Glenn Tønnessen hadde også med seg Snorre Bjerkestrand Løvstad, en av Troens Bevis sine støttepartnere.

Folket i landsbyen de kom til var usedvanlig fattige. De tilhører Mukta Kamaiya folket, som betyr «fri slave». Hele folkegruppen teller rundt 4000 mennesker. Dette er kanskje verdens siste myndighetsgodkjente slavefolk. Statsministeren i Nepal opphevde offisielt slaveriet i år 2000, men det tok fremdeles flere år før de fikk friheten sin. De har vært slaver i generasjoner.

Livet til de fattige landsbybeboerne har vært ekstremt vanskelig.


 

Nå lever de i sine selvbygde enkle hus på et karrig landområde som de fikk av staten. Men det var også det eneste de fikk. Ellers må de klare seg selv. De er utstøtt, uten jobb, utdanning og skole. De har til og med vært uten vann. Livet deres er ekstremt vanskelig. Noen har fått seg enkle jobber – som for eksempel hushjelp. Der kan de tjene 20 cent (2 kroner) pr. dag. Slikt blir det fattigdom av.

I 2018 kom det en evangelist fra Himalaya Good News Mission til denne landsbyen. Evangelisten, som Troens Bevis nå støtter, bosatte seg i landsbyen, og etter en stund fikk han be for Manju, ei dame i landsbyen med sterke personlighetsforstyrrelser. Hun ble helt frisk, og det førte til at både hennes mann og fire døtre tok imot Jesus, i tillegg til flere andre i landsbyen.

Det ble starten til en menighet i landsbyen der Manju er hjørnesteinen. Nå vinner hun andre, og når Glenn og Snorre besøkte landsbyen i 2019 hadde 25-30 personer kommet til tro.

Brønnene har gitt det fattige Mukta folket i denne landsbyen mulighet til å dyrke jorden og høste inn avlinger.


 

Under besøket for to år siden tente Snorre på forslaget om å bore brønner i landsbyen. Jorden var karrig, og alt vannet måtte bæres langveis fra for hånd. Det resulterte i at Himalaya Good News Mission og Troens Bevis bidro med å betale for en brønn hver, til en verdi av ca. 7000 kr pr. stykk. Troens Bevis har fått arvemidler som bl.a. kan brukes til slike prosjekter.

I begynnelsen av desember i 2020 fikk Troens Bevis en veldig hyggelig telefon fra Sajan, en av våre evangelister i Nepal, som også fulgte Snorre og Glenn til landsbyen i 2019. Han kunne nå fortelle at den første avlingen nå er klar som følge av vannet fra brønnene.

Avlingene gir ektra forsyninger som også kan selges på markedet, til inntekt for lansbyens bebore.


 

Det betyr at landsbyfolkene nå får sin egen matforsyning, samtidig som det blir ekstra grønnsaker til å selge på markedet, og dermed vil bidra til å bedre levevilkårene for familiene i landsbyen.

-Det er veldig inspirerende når en kan se slike konkrete resultater der misjon og praktisk hjelp kan gå hånd i hånd, sier Glenn Tønnessen.

Sajan kan også fortelle at 13 nye i landsbyen har kommet og blitt frelst den siste tiden!

Nå er planen å hjelpe den neste «tørre» Mukta-landsbyen med to nye brønner samtidig som evangeliet forkynnes.

 

Du kan underholde din egen evangelist:

Bli med på "En hver dag" - Send ut en evangelist

Der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til.

Kilde: Troens Bevis bladet for februar 2021.

Motta et gratis abonnement på bladet 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter