Har kommet tettere på Gud

Tenker du at unge i dag kan være overfladiske? Tenk igjen! Møt fire flotte bibelskoleelever fra  Filadelfia i Kristiansand  som besøkte Troens Bevis i vår:

Espen StallemoAlle innlegg Jakobsen.

 

Espen Stallemo Jakobsen (22),
Øvrebø:

Hvorfor går du på bibelskole?
-Det har vært mye frem og tilbake. Jeg er født og oppvokst i kristen familie, men fikk aldri riktig tak i min relasjon med Gud. Jeg bestemte meg derfor for å sette av ett år på bibelskole for å få den gode relasjonen, og lære å kjenne igjen Hans stemme. Det gav ikke så mye mening uten Gud.
Også var det så fint på samlingen vi hadde i går her i Sarons Dal. Da fikk jeg et lite åndelig gjennombrudd.

Hva har overrasket mest?
-Jeg har ikke hatt så høye tanker om meg selv. Derfor hadde jeg en fin tid på Solstrand med hjertefokus. Der fikk jeg bryte med skyld og skam over ting jeg følte om meg selv. Det ble et vendepunkt, og forstår nå hva det betyr hvis vi tror løgntanker om oss selv. Jeg har fått en ny tillitt til Gud, det er som å være barn igjen!

Ingrid Amanda Omre.

 

Ingrid Amanda Omre (23),
Grimstad:

Hvorfor går du på bibelskole?
-Fordi mye skjedde i mitt liv. Jeg ble alenemor, og det var en vanskelig situasjon. Så sa Gud til meg at jeg skulle søke på bibelskole. Jeg hadde allerede gått to år på UIA; så jeg tok fri ett år fra de studiene til å gå på bibelskolen.

Hva har året betydd for deg?
– Jeg har kommet tettere på i min relasjon til Gud. Har fått en lavere terskel og føler at jeg kan spørre Gud om alt.

Hvordan har det vært å komme til Sarons Dal?
-Kjempefint, jeg har ikke visst noen ting om Troens Bevis. Det er et flott arbeid som mange bør høre mer om. Jeg synes det er kjempespennende å høre om misjonsarbeid, spesielt i muslimske land. Jeg synes det er veldig bra at dere støtter lokale som kan evangelisere.

Cecilie Marie Røinås.

 

Cecilie Marie Røinås (19),
Iveland:

Hvorfor bibelskole?
-Jeg var usikker på hva jeg skulle studere. Jeg trengte å bruke ett år på å investere i livet mitt og riktige verdier. At jeg har identiteten min i Gud, og ikke i livet rundt meg.

Hvordan har det vært?
-Jeg synes at det har vært veldig bra, nå er jeg mindre bekymret for fremtiden. Jeg vet at fremtiden min er i Guds hender. Jeg har fått lov til å vokse i det.

Hva har overrasket deg mest?
Kanskje det at Gud viser nye ting som en trenger å vokse i. En blir litt avslørt. At Gud har en vei, og at en kan vokse i troen, og la den prege en mer og mer. Og å bli kjent med hva Gud ønsker å bruke meg til, hvordan jeg kan ære Han med livet mitt. Å stole på det at Han vil vise meg og lede meg.

Hvordan var det å komme til Sarons Dal?
-Det er første gang jeg har hørt om Troens Bevis. Jeg syntes det var veldig fint å høre hvordan dere startet. Det at Gud bruker helt vanlige mennesker. Det oppmuntrer meg. Vi ser at vi trenger bare å være villige, så er alt mulig!

Erlend Hæstad Tveit.

 

Erlend Hæstad (21),
Tveit:

Hvorfor bibelskole?
-Jeg ønsket å bygge en større intimitet med Gud og gå dypere inn i det jeg tror på.
Hvordan har året på bibelskolen vært?

-Det ble veldig annerledes enn det jeg hadde tenkt. Har hatt mange kompiser som sier at det er det beste og verste i ens liv, og det tenker jeg også. Har fått fokusert på ting som jeg trengte indre helbredelse for. Jeg ble mobbet i barndommen. Det har jeg fått jobbet igjennom. I dag er jeg nesten takknemlig for det, for det er lettere å hjelpe andre.

Hva har overrasket mest?
-Kanskje det med å takle Gud gjennom bønn. Hvor virkelig Han kan være. Og hvor trofast Han er. Hele tiden.
Hvordan er det å komme til Sarons Dal?

-Jeg har ikke vært her før, og er veldig overrasket hvor stort det er, og den sykt fine naturen. Også ser jeg nå at jeg kan være en støttebrikke i misjonsarbeidet, en person som folk kan støtte jeg på. En som går inn og hjelper, uten å skal ha ansvar for alt. Det føles veldig bra ut. Også husker jeg det Rune Edvardsen sa, «Vi kan spille hverandre gode, og om vi ikke føler oss så gode, kan vi allikevel være med og gjøre andre gode.»

Kilde: Troens Bevis bladet, april 2021

Se også:

Michel Rivas: Hvem skal fortelle deg hvem du er?

Misjonselever i Sarons Dal: Når kallet kommer 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter