«Det er Herren og Han trenger deg!»

Ye Ye kom til tro etter et uvanlig møte en mann fra Fulami folket.  Nå er han klar til å gå ut som innfødt evangelist  i Mali for Troens Bevis.

 

Vitnesbyrdet som du nå skal lese er min sanne historie. Det viser at Gud kan bruke selv de som en aller minst ville ha forventet.

Jeg heter Ye Ye Sylla, og er 26 år gammel. Jeg vokste opp som en troende muslim i en muslimsk familie. Men som mange andre muslimer her i Vest-Afrika, var vi også animister og ofret til åndene for å få hjelp fra dem. Jeg foretrakk animisme fordi vi fikk være vitne til underlige ting.

En dag da jeg var på utkikk etter en jobb som kunne skaffe meg nok penger til å ta lastebilsertifikatet, førte letingen meg til en etiopisk misjonær i Mali. Han var på jakt etter en nattevakt for huset sitt. Jeg regnet ut at etter tre måneder ville jeg ha nok penger til å ta sertifikatet, og takket ja til jobben.

Mens jeg var på jobb oppdaget jeg at en mann fra Fulami stammen pleide å komme på besøk til misjonæren. Det undret meg litt, for det finnes nesten ikke kristne i Fulami folket, og de er kjent for å forfølge kristne.

Denne Fulami mannen kom til misjonæren for å lære å lese fordi han ikke hadde gått på skole, men ville gjerne kunne lese Bibelen for seg selv. Så misjonæren lærte han å lese og å skrive. Når Fulami mannen var ferdig med undervisningen, pleide vi å ta en prat og å drikke te sammen.

En dag fortalte denne mannen meg om Jesus. Jeg ble både sjokkert og sint, for her i Mali pleier vi å si at evangeliet ikke er for sorte mennesker. Det er fordi de fleste sorte her er muslimer. Jeg sa til han at han var en skam for familien sin, og at jeg ville drepe han om han snakket om Jesus til meg igjen.

Men det som rørte meg var at på tross av min truende oppførsel, ble han aldri sint. Han ba meg bare om tilgivelse. Jeg tilga han og i stedet var det jeg som nå prøvde å vinne han tilbake til islam. Så spurte han meg om jeg kunne lese, og jeg svarte ja.

Da sa han at han ville bli veldig glad om jeg ville lese fra Bibelen for han. Jeg gikk med på det, men forsikret han om at jeg kom aldri til å bli en kristen. Så gav han meg bibelvers som jeg skulle lese for han, samtidig som han spurte om jeg kunne passe på Bibelen for han.

Som nattevakt var jeg oppe hele natta, så derfor begynte jeg å lese i Bibelen for å holde meg våken. Jeg begynte med Det gamle testamentet, og ble veldig fasinert av alle historiene.
En natt mens jeg leste hørte jeg plutselig en stemme som sa til meg at dersom du vil bli frelst, er dette veien. Denne stemmen kom til meg to ganger. Den var høy og klar, som om noen stod rett bak meg.

Jeg kikket rundt meg, men det var ingen der. Da begynte jeg å bli redd. Etter det drømte jeg to ganger at jeg var i skogen og gikk meg vill. En mann kom i drømmen og spurte meg hva som hadde skjedd. Så sa han at han ville lede meg hjem. Så våknet jeg. Da banket jeg på døren til misjonæren og forklarte han hva som hadde skjedd.

«Det er Herren, og Han trenger deg», svarte misjonæren. Da gav jeg mitt liv til Jesus. Nå har Jesus gjort så mange ting for meg. Jeg pleide å drikke og å ruse meg. Ved Guds nåde ble jeg fri for alt dette. Jeg har også begynt å forkynne evangeliet.

Dagen da jeg ble frelst dro jeg hjem for å fortelle familien min at Jesus er god, og at Han er min og alle andres frelser. Faren min ble rasende og anklaget meg for å være gal. Familien min begynte å forfølge meg og har siden forsøkt å drepe meg. Men ved Guds nåde er jeg blitt bevart. Nå virker jeg som evangelist og går ut til landsbyene med evangeliet.

Mitt ønske er at hele verden skal bli kjent med Jesus. Gud er virkelig god.

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter