Vil gi de unge opplevelser for livet

Planetleder Rebekka Høyer-Hansen jobber med å finne ledere til de ulike planetene – ledere som kan tenke seg å gi en uke av sommeren for at barn og ungdom på planetene skal oppleve Jesus gjennom lovsang, møter og mennesker.

 

Hva er din oppgave i Troens Bevis?
Min oppgave handler om å legge til rette for at barn og ungdom skal oppleve Jesus! Og da er planetene på sommerstevnet en av de viktigste oppgavene mine. Jeg er derfor planetleder, og jobber sammen med tidligere planetsjefer Vanja Haltorp og Cecilie Nyland for at alle skal ha en super uke på alle måter!

Jeg jobber mye med å finne ledere til de ulike planetene – ledere som kan tenke seg å gi en uke av sommeren for at barn og ungdom på planetene skal oppleve Jesus gjennom lovsang, møter og mennesker. Men det handler også om å ha det mest mulig gøy den uka det skjer, at de får gode venner, minner og opplevelser for livet! Og det er virkelig en fin oppgave å ringe rundt til så mange positive mennesker som gjerne blir med.

Hvordan blir sommeren i Sarons Dal, blir det aktiviteter rundt planetene?
JA! Det blir stevne og planeter i Sarons Dal sommeren 2021! Det har vi jobbet med helt siden i høst. Sommeren 2020 ble jo ikke som vi hadde tenkt eller håpet på, på grunn av korona-situasjonen i landet vårt. Men vi gjennomførte likevel Youth Planet med en del restriksjoner og koronaregler for å ivareta smittevernet!

Det ble en fantastisk uke for de som ble med! Derfor er vi ved godt mot og legger opp til at noe skal vi gjøre for barn og ungdom til sommeren! Så er det jo slik at ingen vet sikkert hva som er lov eller mulig helt enda. Vi skal følge alle retningslinjer og skal ivareta smittevernet. Derfor kan vi ikke si noe om hvor stort eller hvor mange barn og ungdom vi kan ha helt enda. Så det er lurt å følge med på Facebook siden til Troens Bevis, i Troens Bevis bladet eller på tbve.no om hva som skjer.

Men det som er helt sikkert er at det jobbes med at planetene under stevnet blir i uke 27. Vi planlegger, som på tidligere planeter, for gode møter og aktiviteter på dagtid for alle aldre. På kveldstid under møtet i hallen blir det barnemøte for de minste med blant andre Kåre Skuland, og møter for de eldre barna og ungdommene blir det også. Stevnet fortsetter også ut i uke 28, og da planlegger vi alle-sammen-møter med Jarle Waldemar. Dette kommer til å bli knallbra! Jeg gleder meg veldig og er optimistisk. Jeg ser fram mot sommeren 2021 med glede og håp!

Planetleder Rebecca Høy Hansen kommer til å dele på oppgaven som Planetleder med sin ektefelle Hasse under Planetuken. Her sammen med deres tre barn Joel(11), Patrick (11) og Mina (3), som også skal på Planetene.

 

Hvordan er dagsprogrammet på en planet?
Hver planet har sitt opplegg. Ingenting er helt likt, men planetene har mange av de samme elementene. For alle er det morgenmøter med lovsang, undervisning og konkurranser tilpasset aldersgruppen. De minste er samlet i hallen, mens de eldre barna og ungdommene har egne møter rett i området.

Deretter er det ulike aktiviteter der de minste blir igjen på området, mens de eldre barna blir busset av gårde til sine egne områder hvor de da har sine aktiviteter. Så det er full rulle hele dagen fram til ettermiddagen for de fleste planetene. Etter litt familietid og middag avsluttes dagen med barne- og tweensmøter! Ungdommene holder på fra morgen til kveld! De har sitt eget opplegg med møter, aktiviteter og camp. Så her er det virkelig noe for alle.

Mine egne barn har opplevd så mye fint her, fått med seg så mye de tar med seg videre utover høsten, året og jeg tror resten av livet. Det er også en drahjelp for oss foreldre, gode ting som vi kan ta med videre i forhold til hva barna har hørt den uken, lovsanger og inntrykk!

Så min oppfordring er klar, sett av planetuken og stevnet! Det er en investering i barna våre, men også en opplevelse for hele familien, mye godt til både ånd, sjel og kropp.
Om du aldri har vært i Sarons dal, eller det er lenge siden du var her, så vil jeg virkelig oppmuntre deg til å sette av uken og bli med!

For mange unge er Plantene blitt et fast innslag der de også får være sammen med andre unge som tror. F.v: Her koser Ida Kristine Slettebakk, Cecilie Ødegreid og Mathea Nilsen seg på YouthPlanet i 2017.

 

Hvor mange barn ønsker du deg til Sarons Dal?
Jeg ønsker meg fulle planeter – at det skal kry av barn og ungdom. Det er mitt aller største ønske! Vi følger alle retningslinjer, og lager planeter og setter antall deretter. Men «fullt hus» er nydelig! Og uansett så er ønsket mitt, for alle de barn og ungdom vi får lov å ha i Sarons dal denne uken, at de skal få en drømmeuke!

Er det behov for flere ledere?
Ja, et stort ja! Det trengs mange gode ledere på alle planetene. Det er mange oppgaver som skal gjøres, alt fra små praktiske oppgaver til større jobber. Vi trenger gode gruppeledere som kan være med barna rundt på dagtid, som kan se og bety noe for barn og ungdom. Så om du har lyst til å bidra på en eller annen måte, ta gjerne kontakt med Cecilie Nyland som har ansvar for alle medarbeidere.

Det jeg gjerne vil si er at det er en så stor glede å ringe rundt til både nye og gamle som ønsker å være med som ledere på planetene. Jeg er super takknemlig for alle som setter av planetene år etter år. Og for mange er det mer enn bare den uken de setter av. De planlegger gjennom hele året. Dette er mennesker som ikke bare jobber praktisk, men som virkelig brenner for å gi Jesus til barn og ungdom, som helhjertet gjør alt for å gi det beste til de barna som kommer.

I tillegg er det flere helt nye medarbeidere som blir med i år. Det er så gøy og spennende å få med nye, alt hva de bringer inn til fellesskapet og nye bekjentskap. Det er det som gjør denne uken så fin; nye, gamle, unge, litt mer voksne, mye og lite erfaring som treffes i dalen. Dette beriker planetene virkelig.
Jeg både håper og tror at denne uken betyr noe ekstra for de som velger å være medarbeidere også.

Hva er ditt største ønske for sommerstevnet?
Mitt største ønske for sommerstevnet er at det virkelig blir en uke som setter spor! At planetene setter spor resten av sommeren, året og livet for både barn, ungdom og voksne! Jeg ber om at Gud skal få møte og berøre hver enkelt. Jeg ber om at vennskap skal knyttes på kryss og tvers, at barn/ungdom skal føle seg sett og at viktige avgjørelser om tro skal gjøres. Mitt ønske er at flere får en forståelse av Gud og sitter igjen med at de er høyt elsket, ønsket og verdifulle! Jeg ønsker meg også skikkelig godvær, for det gjør uken ekstra bra! Så håper jeg at vi kan gjennomføre med de aktivitetene vi planlegger. For vi ønsker jo at det skal være innmari gøy også! En uke med mye action, gode møter og gode venner! Det blir en knallgod kombinasjon for alle!

Påmelding for Planetene starter 15. mars.

Kilde: Troens Bevis bladet for mars 2021.

Motta et gratis abonnement på bladet

Sommerstevnet i Sarons Dal blir fra 3.-18. juli i år.

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter