Nytt SAFE HOUSE for offer for menneskehandel

Husker du historien om Sangita fra Nepal? Det stod om henne i Troens Bevis bladet for oktober i fjor. Sangita var et offer for menneskehandel og var 5 måneder gravid da vår innfødte evangelist fant henne.

 

Da hadde Sangita jobbet som tvangsprostituert for et turisthotell i Pokhara i noen måneder etter at hun ble lurt inn til byen av det som hun trodde var venner. Planen til halliken til Sangita var å selge babyen så snart den var født!

Heldigvis var det Troens Bevis sin innfødte evangelist Ganesh og hans kone som fant henne i Pokhara. Sangita ble tatt med til sykehuset med en gang for en legesjekk, noe hun ikke hadde fått under hele graviditeten. Deretter fikk Sangita bli med til et senter som er drevet av en annen organisasjon, der hun skulle få bo til babyen var født. Men deretter hadde de ikke noe tilbud for henne og den nyfødte.

Dette var Ganesh fast bestemt på å finne en løsning for.

Den innfødte evangelisten Ganesj var fast bestemt på å hjelpe Sangita. Nå skal hun få flytte inn i ett SAFE house med andre kvinner i lignende situasjon.

 

Sangita fikk babyen sin i desember. Det ble startskuddet for et hjem som Ganesh og kona har drømt om i lang tid. Sangita og to andre kvinner i samme situasjon skal nå få bo på et nytt senter som evangelisten og hans kone skal drive med hjelp fra arv som Troens Bevis har mottatt.

Da vi snakket med Ganesh i begynnelsen av januar, var han veldig glad for å kunne fortelle at han hadde funnet et hus som han mente ville bli veldig bra for dem.

Det nye senteret blir et såkalt «Safe House» (trygt hus) der kvinnene skal få bo med barna sine og få arbeidstrening og hjelp til å vende tilbake til samfunnet, og om mulig, gjenforenes med familiene sine.

I begynnelsen av februar fikk vi også høret høre at babyen til Sangita nå er adoptert av et kristent ektepar, etter Sangitas eget ønske.

Vår evangelist i Nepal har funnet et SAFE HOUSE der de kan bringe kvinner som er offer for menneskehandel.

 

Skal også hjelpe gategutter
Men Ganesj har også hatt et stort hjerte for gategutter i Pokhara. For tre år siden startet de et prosjekt for å følge opp unge, hjemløse gutter. De har hatt faste samlinger med dem, feiret bursdager, gitt veiledning og hjulpet dem med praktiske ting, som hjelp når de for eksempel trenger lege og sykehusbehandling.

-I dag har vi ca. 30 gutter som vi hjelper gjennom programmet vårt. Nå planlegger vi også å sette opp et eget senter eller Safe House også for dem. Det er to grupper av disse gruppene. Gatebarn under 14 år, og de som er 15 år og eldre. På senteret vil de få mat, utdannelse og rådgivning med et støtteapparat rundt seg. Vi håper også å få se så mange familiegjenforeninger som mulig. Det er vår plan, forteller Ganesh fra Nepal.

Ganesj og hans medarbeidere holder også på med et prosjekt for å hjelpe unge gategutter i Pokhara, Nepal.

 

Gatemønsteret i Pokhara og andre byer i Asia er gjerne at jenter som blir hjemløse eller adskilt fra familie raskt blir plukket opp av menneskehandlere og satt inn i prostitusjon. Gutter derimot ender ofte opp med å bo som hjemløse på gaten og sove under broer eller langs fortauer.  Både jenter og gutter kan også bli offer for barnarbeid.

Kilde: Troens Bevis bladet for februar  2021.

Få et gratis abonnement på bladet herFå siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter