På Stevnet med 7 familier fra Osterøy

Linea Vedå har mye historie i Sarons Dal. Foreldrene ble frelst gjennom Troens Bevis bladet, og mye av livet har vært knyttet til denne dalen. Nå er de 7-9 familier fra Osterøy som drar sammen til Stevnet hver sommer.

Mamma og pappa var ikke troende, men det var en på pappas arbeidsplass som var veldig ivrig etter å vitne for han. Han tok med seg Troens Bevis bladet og gav det til pappa. Så gav pappa det til mamma. Hun likte det så godt at hun bestilte et abonnement med en gang, forteller Linea.

Foreldrene til Linea var Kjell og Jorun Holmskau fra Fredrikstad. Hun forteller at foreldrene var i tretti årene da de ble frelst i Baptistkirken i Sarpsborg kort tid etter at de mottok bladet.
-De ble så begeistrer over det de leste i bladet, og ville se stedet. Og Sarons Dal forandret alt for oss som familie. Pappa omskolerte seg etter hvert, og gikk ett år på bibelskolen da jeg var to år gammel. Da bodde hele familien i Sarons Dal, vi var tre søsken – og jeg fikk være med på team til Karmøy, to år gammel, smiler hun.

-Så Sarons Dal har vært utrolig viktig for oss. Pappa var også med og bygde hallen i begynnelsen av 70-årene på dugnad.

-Og da jeg var ungdom hadde jeg selv veldig lyst til å gå på bibelskolen i Sarons Dal. Jeg gikk to år, og det andre året traff jeg Frode, mannen min. Vi fikk reise på team sammen ved en tilfeldighet, for egentlig skulle ikke en gutt og en jente være alene på team sammen, nettopp fordi vi skulle fokusere på tjenesten, og ikke noe annet, forteller hun og ler.

-Og da gikk det jo slik at vi ble et par da vi kom tilbake, og vi giftet oss kort tid etterpå. Nå har vi 4 barn og 5 barnebarn, og for to år siden var vi her alle sammen.

Hele 7 familier kom sammen fra Osterøy til Stevnet i Sarons Dal sammen med Linea og Frode Vedå. (t.v.) Blant dem er denne blide gjengen fra Hjellvik bedehus.

 

Hun legger til at barnemøtene som var i Sarons Dal under hennes oppvekst, ble enormt viktige for hennes egen tro.

-Jeg husker spesielt oppveksten og hvor viktig det var med barnemøtene. Der fikk jeg se at det var andre unge også som var kristne. Ingen andre var kristne på skolen jeg gikk på utenom min søster. Det samme i ungdomstiden. Så det å bli kjent med andre ungdommer i Sarons Dal betydde en masse i den alderen. Det som var litt pussig var at jeg som 13-åring hadde en veldig levende drøm en sommer som jeg var her.        Jeg drømte at Stevnet forandret seg til en familiecamp der det ble en leir for barn og unge med mange aktiviteter. Det var som om barna ble hovedpersonene. Og det er jo nettopp det Sarons Dal er blitt gjennom Planetene under Stevnet!

-Vi pleier å være 9 familier, men i år er vi 7 familier som er her fra Osterøy. Søsteren min Kristine fra Klepp er også med hvert år med barna sine i «Osterøy Campen». Så vi er en hel gjeng. Vi har masse gode minner fra Stevnene! Jeg opplever det som om det på en måte er mitt andre hjem!

Kilde: Troens Bevis bladet for august, 2020.

Se flere misjonshistorier her

Motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet

 

 

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter