Sommeren blir bedre enn noen gang

Det er en optimistisk og trosfrisk misjonsleder som kommenterer tiden og de nye muligheter som åpner seg i disse koronatidene.

 

Hvordan blir sommeren i Sarons dal, Rune Edvardsen?

-Den blir bedre enn noen gang. Sommeren blir jo litt annerledes, men jeg tror kanskje den kan gi oss nye muligheter til å tenke framover, at sommeren kan bli annerledes i flere år framover. Nå må vi på grunn av krisen redusere antall folk som får lov til å komme sammen samtidig. Denne sommeren tenker vi å åpne campingplassen fra 1. juni og sannsynligvis ut august. Hele sommeren kommer vi til å legge inn forskjellige aktiviteter, møter og konserter. Vi legger også storstevnet inn i dette, men drar det litt ut over de ni vanlige dager, slik at det faktisk blir tre uker med stevne. Det blir mest basert på fra onsdag til søndag. Det blir spennende og vi skal legge til rette for barn og ungdom og at alle aldre skal få sitt. Det blir jo litt begrenset på aktiviteter siden mesteparten må skje her på området og ikke rundt sånn som ellers.

Se program her

Meld deg på møter her

Book camping her

De aller fleste stevnene har jo stengt i år. Hvorfor kjører Sarons dal så offensivt?

– Nei, det kan vel ha litt med lederen og lederskapet her å gjøre. Når jeg fikk dette i fanget tenkte jeg med en gang at det skal være sommerstevne i Sarons dal i en eller annen form uansett, og jeg tror også at folk vil ha godt av å komme sammen etter de retningslinjene som myndighetene gir.

-Vi må også gi honnør til alle som har håndtert denne krisen. Det arbeidet må vi verdsette og det har allerede gitt resultater. Selvfølgelig vil vi rette oss etter det myndighetene bestemmer, men samtidig var det noe i meg som tenkte at vi må jo få til noe. Vi har jo sett at både kirker og menigheter og andre har funnet på løsninger i denne tida. Første tanken min var; ”hva gjør vi nå som er annerledes?” Jeg tror også folk vil ha et veldig behov for treffpunkt. Samtidig tror jeg også vi vil oppleve å få en god del som camper i Sarons dal som ellers ikke ville gjort det og bare kjørt forbi. Nå skal folk ut på norsk ferie og da har vi jo et fantastisk anlegg her som vi kan tilby folk. Så får vi håpe at noen av de vil gå på samlingene våre også. Jeg tror det er et stort potensiale i campingområdet i Sarons dal som kan være meget attraktivt for mange.

Hva er din hilsen til leserne av Troens Bevis?

– Da vil jeg si at dere må følge med veldig godt på alt det som vi publiserer. Følg med på Troens bevis sine web sider og på Facebook og ring gjerne og send meldinger hvis dere har spørsmål, for vi vil prøve å gjøre det ytterste for at flest mulig på rett måte kan samles i Sarons dal.

Rune har snakket seg varm og fortsetter:

– Jeg tror ikke oppdraget er over og jeg tror ikke vi er kommet så langt som vi skal. Nå skjer jo heldigvis ting fortere i dag enn før, men jeg opplever at det vi ser nå er en utfordring vi må ta med oss. Vi opplever nå svært underlige tider. Jeg så en veldig fin betegnelse på et nettsted hvor de hadde tegnet Jesus og djevelen som satt og pratet sammen. Styggen sa da at han hadde klart å stenge ned alle kirkene i hele verden, så nå ligger du dårlig an. Jesus svarte da at han nå hadde åpnet en ny kirke i alle hjem. Det å ha denne tælen har vært positivt og noe vi kan lære av framover i kirke Norge, men ikke minst også ute i verden hvor vi nå driver med 1 130 evangelister. De har også fått utrolig mange nye måter å gjøre ting på. Jeg har også lyst til å si noe til Troens bevis familien. Nå ser vi virkelig at strategien med innfødte misjonærer er helt genial. Nå kan ingen andre reise mens vi har folket der. Til og med jeg selv som sitter og sugler og har lyst til å reise ut tenker at jammen Rune, det går greit, folk er ute der nå og resultatene vi ser ute fra feltene er fantastiske.

Ellers opplever Rune at folk har fått nye ting de er opptatt av nettopp nå:

– Jeg tror folk har fått seg en liten vekker, for det er veldig mange tema som ikke diskuteres i dag som ble diskutert for tre måneder siden. Nå handler det mer om trygghet og hva som virkelig gjelder av virkelige ting. Veldig mange mennesker som jeg møter i dag har veldig lett for å komme inn på trygghet og tro, det gir oss nye muligheter, avslutter Rune Edvardsen.

Se program her

Meld deg på møter her

Book camping her

 


Kilde: Troens Bevis bladet for juni, 2020.

Bli inspirert hver måned med nye misjonshistorier og oppmuntrende vitnesbyrd. Motta ett gratis abonnement av Troens Bevis bladet  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter