fbpx

-Jeg trenger noe større

-Han brukte alltid sin storhet til å gjøre andre større. Ingen som trengte hjelp gikk bort fra Jesus uten å få høre om Hans tilgivelse og nåde, skriver Sten Sørensen.

Tenk hvilken utvikling det har vært i vårt samfunn når det gjelder helbredelser av dødelige sykdommer.

Litt historikk:
Kopper har tatt livet av 300 – 500 millioner mennesker. Svartedauden drepte en tredel av Europas befolkning – rundt 200 millioner.

Spanskesyken tok livet av 50 – 100 millioner mennesker.

Kolera tok mange. Og så videre. Forskningen er kommet langt. Mange epidemier og sykdommer er blitt utryddet, særlig i Vesten. Det er et stort takkeemne!

Til tross for medisinske fremsteg, teknologiske oppfinnelser, har ingen klart å utrydde drap. Mennesker blir drept som aldri før. Vår sivilisasjon har heller ikke klart å utrydde kriger og fattigdom.

Til tross for en fantastisk samfunnsmessig utvikling, har ingen klart å utrydde vår indre uro og engstelse for framtiden. Særlig er det mange unge som sliter angående framtiden. Nå er mange av dem engstelige for klimaet. Det må vi ta på alvor.

Jeg syns livet er noen nummer for stort. Og jeg innrømmer det gjerne: Jeg trenger en som er større enn meg. Gud er heldigvis større og min trygghet!

Kristentroen er ikke en tvangstrøye eller plikt. Det var nok en tvangstrøye i min oppvekst da det meste ble definert som synd. Men i dag er kristenlivet ingen tvangstrøye. ”Jeg har lov til alt”, sier Paulus. Så tilføyer han: ”Men ikke alt gagner”.

Gudslivet er heller ingen plikt. Jeg går ikke i kirken for jeg må. Det er jo andre ting man kunne prioritert. Men det er godt å gå i kirken, man blir oppbygd og treffer gode venner. Kristentroen er en trygghet og noe jeg har lyst å leve med.

Jeg kan være famlende og av og til tvilende. Når en er usikker på veien og opplever at tvilen kommer snikende, DA trenger jeg noe trygt å hvile i.

Jeg vet ikke alltid hva som er best for meg eller andre. Min horisont er så begrenset. Jeg ser så stykkevis. Da trenger jeg en som vet mitt og andres beste. Jeg har den sikkerheten i Jesus!

Det er ikke alltid lett å ha en oversikt og se konsekvensene over mine valg. Jeg har gjort dumme valg. Og noen har jeg angret på. Da trenger jeg en som er rettferdig og som ønsker å lede meg i rett retning.

Han bebreider meg ikke over mine valg, men Han er der for å gi en god retning for fortsettelsen.

Jeg kan gå på nederlag. Da trenger jeg en som er hellig og som samtidig kan tilgi og gi nye muligheter. Hvordan skulle jeg klart meg uten Jesus?

Tilværelsen er for krevende til at jeg kan være alene. For meg er Gud slik som Jesus viser seg å være i møte med ulike mennesker som han møter.

Han brukte alltid sin storhet til å gjøre andre større. Ingen som trengte hjelp gikk bort fra Jesus uten å få høre om Hans tilgivelse og nåde. Han gav menneskene en ny sjanse! Han gir håp.

Dette hadde jeg lyst til å dele med deg i dag!

 

Kilde: Troens Bevis bladet for februar 2020.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter