Enken som gav det lille hun hadde

En enke med fire barn lå syk og motløs i en landsby i Kina. En dag blir en av våre innfødte evangelister ledet til hennes dør. Evangelisten forteller hva som skjer:

I begynnelsen av 2019 ledet Gud meg til en ny landsby som heter Phya Ma. Den ligger i et distrikt med flere tusen mennesker. Jeg og de andre evangelistene i dette området kaller oss selv for Jesu fotsoldater fordi vi går på føttene fra landsby til landsby.

En dag følte jeg at Gud minnet meg om å gå til en ny landsby som lå ganske langt unna. Jeg gikk i fire timer før jeg følte meg ledet til å banke på døra til et hus.  Det viste seg at der bodde det ei enke med fire barn. Da jeg kom inn lå alle syke til sengs.

Jeg oppmuntret dem til å stå opp og fortelle meg hva som var galt. Det viste seg at alt de var etterlatt med da mannen i huset døde, var 5 griser og 85 høns.  Nå hadde de kun to kyllinger, 8 egg og en håndfull med ris igjen.  De var syke og motløse og følte at åndene som de tilba, straffet dem.

Elias og enken
Etter å ha hørt historien deres, tenkte jeg, hva i all verden kan jeg gjøre for dem?  Akkurat da ble jeg minnet om historien om Elias i første Kongebok 17, der enken fikk oppleve at krukken med mel og flasken med olje ikke gikk tom.

Etter å ha delt denne historien med enken og de fire barna, oppfordret jeg dem til å sette sin lit til Jesus. De visste ikke hvem Jesus var, så jeg delte frelses historien med dem. Men de nølte med å ta imot budskapet og var tydelig redde for at åndene de hadde tilbedt ville straffe dem med en enda verre lagnad.  Så jeg sa bare at de måtte sette sin lit til Jesus og at han ville løse problemene deres.

Da jeg forlot huset og hadde gått noen meter, ropte enken meg tilbake. Hun sa at hun var rørt over historien jeg fortalte, og at nå ville hun slakte den ene kyllingen og koke det lille som var igjen av ris for meg. Jeg var veldig sulten og følte meg elendig fordi jeg ikke klarte å takke nei.

Det var mange timer siden jeg hadde spist, og jeg hadde fire timer å gå tilbake.  Jeg spiste måltidet hun laget for meg, og takket Herren for at han hadde sørget for meg, selv når det egentlig var enken som trengte hjelp.

Etter måltidet fikk jeg lov til å be for henne og barna, og jeg fortalte dem hvilken landsby jeg bodde i.

De innfødte evangelistene som virker i områdene der denne enken bor, går ofte milevis for å komme frem til unådde landsbyer.

 

Hentet tilbake
Tre måneder senere kom enken og lette etter meg. Hun ville jeg skulle komme på besøk så jeg kunne se hva som hadde skjedd.  Hun sa ikke hva det var, men hun så glad og fredfull ut.  Jeg takket ja og sa at jeg ville komme om en uke. Så dro hun hjem.

Etter en uke dro jeg til landsbyen slik jeg hadde lovt henne. Da jeg kom frem til huset, var det så mange mennesker der at jeg lurte på hva som hadde skjedd. Jeg ble litt redd, for jeg tenkte at kanskje det var en felle for å ta meg, siden jeg var en kristen. 

Underet
Men det viste seg at etter besøket mitt tre måneder tidligere, begynte Gud å helbrede hele familien for sykdommene som plaget dem. Så begynte Gud å forsørge enken og barna på underlig vis.  Enken var ikke redd for å si til de andre i landsbyen at det var Jesus som hadde gjort dem friske og som nå hjalp dem. Slik fikk hele landsbyen bli vitne til Guds godhet.

Hun hadde nå over 100 griser og flere hundre kyllinger som hun solgte på markedet. Det viste seg at hun hadde fått lede den ene etter andre fra landsbyen til tro på Jesus. Da jeg kom var det 68 av de nye troende som var samlet i hennes hus!

Dette bildet viser nye troende i en landsby i området som denne enker bor i. Mange landsbyer i denne regionen opplever vekkelse.

Velsignet
Nå støtter denne enken menighetsplanting i andre landsbyer, i tillegg til at hun har en husmenighet hos seg selv. Hun gir også tiende til arbeidet vårt som evangelister!

Det er helt utrolig.  Hele landsbyen opplever fremgang.

Inntil nå er det 378 familier som er kommet til tro gjennom virket til denne enken!  Mange blir helbredet, problemer blir løst, avlinger øker og levebrød blir velsignet!

 

Kilde: Troens Bevis bladet fo januer 2020.

Følg med på hva som skjer ute i misonsfeltene ved å motta et gratis abonnement på Troens Bevis bladet.

Støtt Troens Bevis sitt arbeid med en gave i dag 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter