Hvorfor misjonere i kristne land – når de unådde roper etter redning?

-Tiden er inne for en liten analyse, skriver Rune Edvardsen. -Gud kaller pionermisjonærer der ingen har hørt. La oss gi gjensvar på de unåddes rop om redning!

Hvorfor reiser så mange kristne til land som Uganda, Kongo, Filippinene eller Kenya? En av sjefene på KLM fortalte meg at mange av de daglige flyvninger til Nairobi var kristne på team-tur.

Kenya har 85 % kristne og tusener av menigheter. Bare spør taxi sjåføren på vei fra flyplassen om hvilken kirke han går i?

Om målet med misjonsturer er utbredelsen av evangeliet, er tiden inne for en liten analyse. Her kommer noen refleksjoner uten at jeg ønsker å kritisere noen. Ta dette opp i beste mening. Selvsagt er det tilfeller der vi kan forsvare misjonering i disse landene, men det er viktig å stikke fingeren i jorda.

Hva gjør den vestlige interessen for et land som Kenya? Kenyanske menigheter sender få misjonærer til resten av Afrika. Hvor mange har blitt selvstendige uten penger fra vesten? Et fåtall. Det er mye penger i Kenya, men det er store forskjeller mellom fattige og rike. I tillegg er Kenya et av de mest korrupte land i verden. Hvordan er det mulig i et land med 85 % kristne? Hvor blir det av empatien? Det er ikke meningen å være anklagende til de kristne i Kenya, men er det mulig at vi i vesten bidrar negativt til sunt menighetsliv? Er det ikke på tide at menighetene selv blir foreldre og ikke barn av «hvite fosterforeldre»?

Er naboen i gaten din en unådd?

Så hvorfor ikke heller satse på land der det nesten ikke finnes menigheter? Det finnes fortsatt land der deler av befolkningen er helt ukjente med evangeliet! Mitt hjerte banker for dem som aldri har fått muligheten til å velge Jesus! Derfor smerter det å observere at det satses så mye på misjon i allerede «kristne» land.

Kjære gode «misjons hjerter». Jeg vil gjerne gi deg en oppmuntring. Afrika har verdens raskeste vekkelse. I år 1900 var det 8,7 millioner troende i Afrika, men nå i 2019 er det 360 millioner. Det finnes prognoser som spår at det om få år vil være 600 millioner kristne der. Evangeliet har en fantastisk kraft som fortsatt forandrer menneskeliv i stor skala.

Gud kaller pionermisjonærer der ingen har hørt. La oss gi gjensvar på de unåddes rop om redning!

Hvordan kan de tro på en som de ikke har hørt om? Og hvordan kan de høre uten at det er noen som forkynner? (Rom 10,13-14)

Kjære misjonsfolk, vi vil forkynne! La oss samles til innsats for den som ALDRI har fått høre! Bli med å snu opp ned på denne jorden!

Vær velsignet!
Rune Edvardsen

Kilde: Troens Bevis bladet for november, 2019.

Motta Troens Bevis bladet gratis i postkassa og bli inspirert av fantastiske misjonshistorier og vitensbyrd. 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter