Solidaritetsdag for Dina-stiftelsen på søndag

Søndag blir en enormt betydningsfull dag under Sommerstevnet. Barna feires med sin egen barnefest samtidig som vi retter øynene mot Dina-stiftelsens hjelpeprosjekt ute i feltene, sier Rune Edvardsen.


Solidaritetsdagen blir markert med Barnefest på uteområdet i Sarons Dal, Fellesgudstjeneste på formiddagen, leker og konsert med Seven-jentene for barna på ettermiddagen, og en festlig avslutning med Egil Svartdahls forestilling «Avslørt».

– Men la oss ikke glemme hvorfor vi har denne dagen. Du og jeg kan være linker som gir håp og hjelp til sårbare barn og familier som har mistet alt. Når jeg er ute og reiser ser jeg at det nytter å hjelpe. Det er en enorm glede, sier Edvardsen.

Rune Edvardsen besøkte Yezidi flyktninger i Nord-Irak i juni. Her sammen med en familie som hadde kjøpt døtre og barnebarn fri fra IS-slaveri.

I følge den årlige tradisjonen går Troens Bevis og Dina-stiftelsen sammen om en Solidaritetsdag for de sårbare som Dina-stiftelsen står sammen med ute i feltet. Det inkluderer voldtatte jentebarn i Øst-Kongo, gatebarn og albinobarn i Uganda, gratis medisiner og helsesjekk til fattige på Zanzibar, og mat og hjelp til katastrofe rammede i Asia.

Men i år er det også et nytt fokus etter Rune Edvardsens tur til Irak i juni.

– Vi kommer til å gå inn med daglig brød i fire flyktningeleirer i Nord-Irak, opplyser han.

Under reisen til Irak fikk Edvardsen besøke fem forskjellige flyktningeleirer. I leirene han besøkte var det hovedsakelig Yezidier, som har vært utsatt for folkemord.

– Det som var så tragisk å se er at når IS nå er overvunnet, har Yezidiene allikevel ikke noe sted å vende tilbake til. Landsbyene deres er ikke bare ødelagt, de er overtatt av andre grupper, så de får ikke eiendommene eller husene sine tilbake. Og ingen andre vil ha dem heller, forklarer han.

Rune Edvardsen kjøpte med seg hjem noen traume bilder som er malt av Yezidi jenter som var slaver hos IS. Bildene vil bli solgt på søndag til inntekt for hjelpearbedeidet.

 

Han fikk blant annet møte en familie på 75 medlemmer som mistet 36 av sine til IS. Familien lever nå tredje året på rad i telt og får 60 kroner hver til mat og medisiner annen hver måned. Det betyr at de ofte går sultne.

– Hvis vi skal hjelpe dem der de er, må vi hjelpe dem bedre, mener han.

Under Solidaritetsdagen vil Dina-stiftelsen starte en innsamling for å drive fire bakerier i flyktningeleirene Rune Edvardsen besøkte i Nord-Irak.

– Fasilitetene er allerede der, men de innsamlede midlene vil gå til driften, så folk kan få sitt daglige brød, sier han.

Her er programmet for Solidaritetsdagen: 

Søndag, 14.7
09:00 Bønneskolen
11:00 Nattverdsmøte med Egil Svartdahl
13:00 Barnefest
15:00 Familiekonsert med Seven-jentene
17:00 Avslørt: En forestilling på godt og vondt

  

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter