Barnemøte: Taler barnas hjertespråk

Godt over 500 barn med et dryss av foreldre fikk fornøyelsen av å være på barnemøte med Viggo Klausen. 

Viggo Klausen fra Misjonskirken Norge er kjent over store deler av landet for sitt barne- og ungdomsarbeid. Første helgen under Stevnet holdt han for første gang barnemøter i Sarons Dal.  Å være voksen tilskuer var ikke kjedelig.
-Jeg har fått invitasjon til Sarons Dal flere ganger, og det er ikke viljen det har stått på, forsikrer han.

-Det har dessverre ikke klaffet med tidspunktet for vårt eget stevne. Men nå var det en flott opplevelse å få være her, og ikke minst å se renovasjonene av den nye hallen.

Første halvdel av barnemøte gikk med til lek og moro.

 

Det er tydelig at han prater barnas språk. Og at barna prater hans. Under den første halvdelen av møtet lørdag kveld er det mange leker og mye gøy. Det mangler ikke på frivillige til stafett-konkurranse på scenen, der nedtelling går for full musikk. Jenter mot gutter. Denne gangen er det guttene som vinner, og Viggo kan ikke dy seg for å erte jentene litt. Men det blir tatt med godt humør.

Barna følger godt med under samlingen.

 

Halvveis i møtet blir det ringt ut til friminutt. Barna får 10 noen minutter til å ta seg ett glass vann ved vannstasjonene. De får også springe rundt og prate med vennene, eller bli kjent med nye. De får bare ikke gå ut av møtesalen. De får også skrive spørsmål de måtte ha om Gud på en lapp som Viggo vil svare på neste kveld. Det er tydelig at friminuttet fungerer, for da klokka ringer «inn» sitter barna rolig og følger konsentrert med. Viggo synger en sang med dem der et bibelvers er refrenget. Alle synger bibelverset flere ganger. Det er lett å få med seg, og snart synger samtlige i kor: «Du skal elske din neste som deg selv. Det du vil andre skal gjøre mot deg, skal du gjøre mot dem!»

Viggo Klaussen forteller barna hva som skjedde når Jesus flyttet inn i hjertet hans.

 

Med utgangspunkt i bibelverset om å bevare hjertet fremfor alt en bevarer, får barna høre hvorfor de er verdifulle, hvorfor de er unike og hva som skjer når de åpner hjertedøren og inviterer Jesus inn. Det er nok flere voksne som også får litt nye tanker etter å ha lyttet til Viggos undervisning om frelsen.

Etter møtet er slutt blir 15-20 av barna sittende tilbake i salen i stillhet og be mens det spilles rolig lovsangsmusikk.

Denne kvelden var det nok ikke bare Viggo som talte hjertespråket til barna.

Les mer om Viggo Klausen her

Se Stevneprogrammet her

Se live streaming av møtene i hallen hver dag under Stevnet  kl 11:00 og kl.19:00 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter