Gled dere, Lykkeborg er tilbake!

Under Sommerstevnet i juli er skuespillet Lykkeborg tilbake med nye episoder til glede for både unge og eldre.

-Denne sommeren passerer vi 50 episoder med Lykkeborg, opplyser Kåre Skuland.

Han og hans kone Janne har vært primus motor for det fantastiske skuespillet som utfolder seg for Mini- og BarnePlaneten med foreldre. Samlingen skjer inne i hallen hver formiddag fra mandag til fredag under Stevneuken. Og alle er forøvrig velkomne.

-Kort fortalt, det som skjer er at i hver forestilling oppstår det ett problem i Lykkeborg som må løses. Så blir det spilt ut en bibelhistorie som tar for seg det problemet, også blir det en liten preken der det oppsummeres hva vi har lært. Med andre ord blir budskapet gjentatt 3 ganger, for å ta det fra den pedagogiske vinklingen, forteller Kåre Skuland.

-Også blir det jo lovsang med barna, det er alltid flott.

Hvert år har Lykkeborg hatt et forskjellig tema, og i år fokuserer de på de 5 viktigste uttalelsene som Jesus har hatt.
-Vi begynner med hvem er Jesus – Jesus sier at han er Guds sønn. Så ender vi opp med misjonsbefalingen på siste dag, forklarer han.

Kåre forteller at det er egentlig motivert av opplegget til Jesus Kids som han har holdt på å utvikle de siste tre årene.
-Der jobbet jeg ut ifra tanken, «Lær dem å holde alt jeg har befalt dere». Jesus Kids er en strategi for å disippelgjøre verdens barn. Det er strategisk tenkning med materiell til bruk i søndagsskoler og som en bro mellom hjemmet og kirken, forklarer han videre.

-Vi har gjort klar en webside og en app der du kan finne hjelp til å jobbe godt med å disippelgjøre barna. Appen er akkurat sluppet på App Store og Google play. Den offisielle lanseringen av opplegget vil skje i løpet av sommeren. Det er 28 menigheter som har støttet dette opplegget, så det er spennende og vi tror det kommer til å bli en stor ressurs for barnearbeid.

Til daglig er Kåre Skuland en av fire pastorer i Jesus Church i Oslo.

 

Hva er din drivkraft?
-Det er to ting, kommer det kjapt.
-Jeg opplever det som et kall, og ve meg om jeg ikke gjør det jeg er kalt til, smiler han.

-Men det andre er at jeg er plassert i et veldig herlig miljø i Jesus Church i Oslo der jeg er en av fire pastorer. Vi er en stor stab som driver med misjon, så det å være plantet i en forsamling som er tent for misjon, betyr veldig mye. Jeg tror at mange kan føle at det er de som bærer menigheten, men jeg erfarer at menigheten bærer også oss.

HUSK PÅMELDING
Nå begynner det å haste med påmelding på Planetene for barn og unge. Husk at prisene går opp igjen 1. juli. Les mer om Planetene på vår web side, der du også finner registreringsskjema

Se alt om Stevnet her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter