Får være en ventil for de unge

Joakim Skavern jobber til daglig som produsent og regissør for TV-Inter. Som leirprest på YouthPlanet vil han skryte av Jesus.

Joakim Skavern (29) har allerede bidratt flere ganger på YouthPlanet. Sannheten er at han bruker mesteparten av livet sitt til å formidle det han er aller mest glad i. Til daglig jobber han for TV-Inter og er med og produserer kristne program som blir sendt på TV2 og NRK. Deretter går mye av fritiden med som hobbyprest. Når en hører familiehistorien, tenker en at forkynnelsen må ligge i hans DNA.

-Min oldefar var misjonær i Alaska, og farfar var forstander i 40 år for Pinsekirken i Elverum før mamma og pappa tok over som forstandere der, forteller han.

Så du vet med andre ord hva møter dreier seg om?
Ja, det kan du si, ler han.

Hva vil du formidle til de unge?
-Jeg vil skryte av Jesus og gjøre det enkelt for mennesker å bli kjent med han. Det som er viktig for meg er ikke at de husker hvem jeg er, men at de husker noe av det jeg har sagt. Så må jeg si at jeg ser på det som et privilegium å få 20-30 minutters uavbrutt lyttetid av ungdommene. Det er en sjeldenhet i dag når enser på alt annet som tar oppmerksomheten deres, slik som mobiltelefoner og sosiale plattformer. Og disse minuttene vil jeg bruke best mulig.

Hva er det som gjør at du vil skryte av Jesus?
-Jo, jeg er begeistret for Jesus og for hvem han er. Jeg ser det store bildet av hva troen betyr for menneskeheten, men jeg opplever også hans godhet på det personlige plan. Han gir meg en grunnleggende glede og fred over det å få være til. Jeg opplever at livet er meningsfylt. Det er stort at Gud bryr seg om lille meg. Det er drivkraften i hverdagen!
Selv ble han tidlig med som ungdomsleder før han begynte å reise som hobbyprest som 19-åring. Han mener tjenesten hans er fordelt omtrent 50/50 mellom unge og voksne.

Hva tror du ungdommer trenger å høre i dag?
-Det er to ting, tenker jeg. Det som går på det personlige, som selvbilde og identitet. Også er det selve meningen med livet. Jeg må også si at psykisk helse er utrolig aktuelt. Jeg tenker det er en plass der teologi og psykologi møtes.

Får du personlige samtaler med ungdom?
-Ja, det kommer stadig noen bort til meg, enten det er for en kort eller en litt lengre prat. Det er nok litt lettere for mange av dem å snakke med en tilreisende leirprest enn kanskje noen du omgås og kjenner i hverdagen. Jeg opplever at jeg kan få lov til å være en ventil for mange, og det er bra!

Hva tenker du om opplegget på YouthPlanet?
-For meg er aktivitetene om dagen like viktig i helhetsbildet som samlingene morgen og kveld. Det er viktig å vise ungdommene at hverdagslivet vårt er en del av Gudstjenesten vi holder på med, ikke bare det å gå på møter. Livet vårt handler om tilbedelse og at Kristus er med i hverdagen. Så det er det jeg liker med festivaler og leirer, der en kan se høyden og bredden og lengden i troen vår. Vi kan svette og herje litt og ungdommene får se at Jesus er opptatt av hele vårt liv.

 

HUSK PÅMELDING
Nå begynner det å haste med påmelding på Planetene for barn og unge. Husk at prisene går opp igjen 1. juli. Les mer om Planetene på vår web side, der du også finner registreringsskjema 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter