Burkina Faso: Evangeliet til terrorrammet land

1700 kom til tro og og 4 nye menigheter ble plantet i  Burkina Faso mens en terroraksjon pågikk. Dette skjer i et land som hadde 136 terrorangrep bare  i 2018.

-Omtrent 1700 tok imot Jesus under de to kampanjene jeg hadde i måneskiftet april/mai. I løpet av de to siste ukene har evangelistene våre allerede rukket å plante fire nye menigheter med de som kom til tro, forteller Treons Bevis evangelist Hans Martin Skagestad (32).

– Vi får veldig bra respons. Det er stor begeistring og veldig mange vitnet om at de ble helbredet. Det er paradoksalt at midt oppi all uroen i landet tar hundrevis imot Jesus.

I løpet av få dager kom minst 1700 til tro gjennom to kampanjer i Burkina Faso.

 

Landet som etter hvert er blitt beryktet for sine mange terrorangrep, spesielt mot vestlige mål, står også i en stor vekkelse. Terrorangrepene de siste årene har økt nøden og fortvilelsen i nasjonen som er kjent for sitt fredselskende sinnelag. Det har medført at flere er åpne for evangeliets gode budskap. Det primært muslimske landet har nå 10 prosent kristne med en årlig økning på 4,1 prosent. Det vil si at hvert år tar minst 80,000 imot troen på Jesus.

Inntil nå har 6 terrorangrep sammenfalt med Hans Martins kampanjer i landet de siste seks årene. Det skjedde også i slutten av april, da 6 personer ble drept, inkludert pastoren og sønnen hans, inne i en kirke som tilhører en av samarbeidspartnerne til kampanjen som da pågikk. Enkelte av angrepene har vært farlig nær, og i november i fjor hentet væpnede sikkerhetsvakter Hans Martin og det norske teamet under møtet for å beskytte dem mot mulige fiender.

På samme tid som kampanjen pågikk ble seks drept i ett kirkeangrep lenger nord i landet.

 

Er du ikke redd?
-Nei, egentlig ikke, jeg har et kall og jeg har alltid følt meg trygg. Men jeg tenker jo over hvor jeg beveger meg. Jeg går ikke på steder der vestlige samles og som kan være potensielle terrormål, svarer evangelisten.

Med bakgrunn i det som nå skjer i Burkina Faso, er det er rekke muslimer som konverterer til kristendommen, blant annet gjennom Hans Martins kampanjer.
-Vi hører fra muslimer som er fortvilet over det som skjer i sitt eget land. De ønsker fred, ikke bare for seg selv, men for alle i landet, og de tar imot troen på Jesus når de hører evangeliet.

Troens Bevis sitt åttende New Life kontor ble åpnet i Burkina Faso under kampanjene. Introkurset Det Nye Liv blir brukt til å følge opp nye troende. De ønsker også å tilby grunnleggende lese og skrive kurs.

 

Nytt oppfølgingskontor
I april fikk han også være med på å starte opp Troens Bevis sitt nye oppfølgingskontor i landet. New Life skolen, som den heter i utlandet, har i dag 8 kontor i 7 land. Her får evangelistene tilgang på Introkurset Det Nye Liv som de kan bruke til å evangelisere med. Det blir også brukt til oppfølging av nye kristne.

-Jeg vet at fordi det er så lav lese og skriveferdighet i landet, har evangelistene våre planer om å tilby kurs der Introkurset vil bli brukt til å lære folk å lese og å skrive, forklarer Hans Martin.
Sterke helbredelser

Han forteller at de opplever også en økning av tegn og under kampanjene.
-Det ser ut for oss som om Gud bekrefter ordet sitt i enda større grad i disse områdene. Vi ser helbredelser og tegn og under langt oftere enn hjemme. Gud ser lengselen og nøden som er så stor her. Jeg tenker på lignelsen om hyrden som forlater de 99 og søker etter den ene. For meg er den ene Burkina Faso. Gud er midt oppe i nøden, han er på de mørkeste plassene, gjennom sine tjenere.

Denne døve kvinnen jubler når hun får hørselen tilbake under forbønn.

 

Hva slags helbredelser ser dere?
Det er alt mulig. På den første kampanjen var det blant annet en døv kvinne som fikk hørselen, det var stort. Og på den siste kampanjen var det noe utrolig som skjedde med en 10 år gammel gutt.
Hans Martin finner frem opptak med faren til gutten, som er tolket fra fransk til engelsk.

Faren forteller at Berenger Nikiema (10) var helt frisk inntil han startet skolen som 7-åring. Men etter kort tid begynte han å få anfall der han falt i bakken og besvimte. Når anfallene var oppe i over 20 per dag, sa læreren at det gikk ikke å ha Berenger på skolen lenger. Oldefaren til Berenger er en såkalt «konge» over høvdinger i sin region, og familien satte inn alt de kunne for å få hjelp.
Men hverken leger eller medisiner gav svar eller forbedring. Tilstanden ble bare verre, inntil Berenger ble sengeliggende for to måneder side.

-Han var paralysert, og vi måtte bære han overalt, forteller faren.

Onkelen, som er kristen, fikk tillatelse til å ta Berenger til Hans Martin sin kampanje for å få forbønn for gutten.

-Etter forbønn den første kvelden fikk Berenger mobiliteten sin tilbake. Han stod opp og begynte å gå, og nå er han helt frisk, konstaterer faren.

Hans Martin Skagestad sammen med faren og Berenger Nikiema (10), som ble helbredet under det første kampanje møtet.

 

Hans Martin henter frem flere video klipp fra mobilen.

-Det var et helt utrolig under, minnes han, tydelig beveget.

– Jeg tok gutten med til hotellet vårt sammen med familien. Han fikk hoppe og bade i svømmebassenget og svingte seg i huskene.

Han peker på bilder av en smilende gutt, med tynne armer, som leker og plasker som en helt normal 10-åring.

-Nå blir det spennende å se hva dette underet også vil bety for hans familie, tatt i betraktning at de har stor innflytelse i dette området.

Hans Martin sjekker mobilen på ny. Han har vært tilbake i Norge tre dager og er på vei til familieleir med kone og tre små barn. Kontrastene blir uten tvil store. Nå er det tid for familien igjen.

Du kan også være med på å ta evangeliet til dette landet ved å bli en fast støttepartner for verdens viktigste oppdrag – evangeliet til de unådde.

-Planleggingen av min neste kampanje er allerede begynt, og jeg er veldig takknemlig for all støtte og forbønn, sier han.

 

Kilde: Troens Bevis bladet for Juni 2019

Bli inspirert hver måned med bladet som viser at troen virker, enten du bor i Norge eller andre steder i verden.

Motta et gratis abonnement her

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter