Ordfører Per Sverre Kvinlaug takket for Sarons Dal sin betydning for Kvinesdal: Har gjort bygda kjent i både inn- og utland

Her er utdrag at talen som  Kvinesdals ordfører holdt under 60-års markeringen av Stevnet i Sarons Dal :


Kjære vertskap og alle gjester!
Det er en stor glede for meg å være til stede her i dag for å markere 60-års jubileet for oppstarten av en «bedrift» i Kvinesdal – som har klart seg gjennom 60 år,- og dette basert på mye frivillig støtte. Det må jeg si er imponerende.

Aril Edvardsen var den som bygde opp den verdensomspennende virksomheten her i Sarons Dal, han som grunnla Troens Bevis og som ble kalt for Kvinesdals store sønn – han gjorde bygda si kjent både i inn – og utland. For oss som bor her og kjenner historien godt, vet vi at han var en flott markedsfører og ambassadør for Kvinesdal.

Aril var verdensevangelisten og folketaleren som med stor kraft prediket det kristne budskapet. Han var også en forsoningens og fredens mann, og startet opp flere humanitære prosjekter rundt i verden, og ikke minst Miracle Channel, medieeventyret som ble en realisert på slutten av 80-tallet, da det ble mulig å ta i bruk satellitt og -TV direkte her fra Sarons Dal.

Alt dette hadde ikke vært mulig, hadde det ikke vært for alle trofaste givere og støttespillere,- og å være sterk i troen slik at en ikke lar seg stoppe av motgangen, var nok også en fordel.

Rune Edvardsen har nå i mange år som leder sammen med gode medarbeidere, også vært en utrolig flott markedsfører for bygda vår. Kvinesdal kommune tildelte han også kulturprisen for nettopp å være en flott ambassadør og kulturperson for kommunen, for noen år tilbake. Rune har på en veldig god måte videreført det som Aril startet for 60 år siden.

Troens Bevis er en betydelig arbeidsplass i kommunen. Ja, vi som kommune er glade og takknemlige for den innsatsen som legges ned her i Sarons Dal, og det er også derfor naturlig for oss å være med på å delta aktivt for å gi Troens Bevis den ære og den anerkjennelse som fortjenes.

Både kommunen og våre sambygdinger er imponert over den livsgjerning og virksomhet som er bygd opp her, og at det etter alle disse årene – fremdeles i dag drivet et stort, imponerende arbeid til mange steder i verden.

Vi ser disse sommerdagene i Sarons Dal her i Sarons Dal har blitt en møteplass for familier, noe jeg synes er flott – og aktiviteter for både små og store står i fokus.
Til slutt vil jeg gi en stor takk til styret og alle dere i Troens Bevis for deres pågangsmot og engasjement.

Gratulerer med 60-års jubileet – jeg er sikker på at Torens Bevis fortsetter videre i gode spor.

Troens Bevis takker Kvinesdal kommune spesielt for en årlig støtte til Planetene, som fra i år økte til hele 100 000 kroner. Det er med på å gjøre dette barne- og ungdomsarbeidet mulig.

Kilde: Troens Bevis bladet for september, 2024

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter