Slik jeg ser det: «Be for Israel og Midtøsten!»

Les Anne Christiansens kommentar til det som nå skjer i Israel og Midøsten.

Kjære alle dere, nå er vi i bønn hver dag for det som skjer i Israel, og Midtøsten. Israel ble utsatt for grusomme terrorhandlinger lørdag 7.oktober, og er i krig mot Hamas. Mer enn 1400 mennesker har mistet livet i Israel, rundt 200 mennesker er tatt til fange som gisler. Det er ufattelige lidelser som nå skjer. Mennesker lider på begge sider.

Hva skal vi gjøre nå? Hvordan skal vi håndtere denne situasjonen som vi nå står oppe i? Hvordan kan vi stå sammen med Israel i den dype tragedien de nå har opplevd, og fortsatt opplever nå, på egen jord?

Bildet er så komplekst, det er så mange lag i dette, det er så mye politikk, og så mye vi ikke forstår. Men det vi forstår, er at det å tillate hatet å vokse, er en farlig vei. Det er en vei som ikke vil føre til noe godt. Det kan tvert imot føre til at ondskapen eskalerer, og enda flere menneskeliv går tapt! Derfor må vi som troende forstå oss på den åndelige dimensjonen som ligger bak det vi ser, og vi må bruke våre våpen som er åndelige og som har sin makt fra Gud.

Vi må be, gå i forbønn, og slå vakt om alle de verdiene vi vet er viktige for alle mennesker, for Israel, for jøder, for arabere, for mennesker over hele vår verden.

Må Gud gi oss visdom i hva vi kan gjøre. Historien viser oss at enkle handlinger kan utgjøre en enorm forskjell. I disse dager er det mange modige mennesker som forsøker å gjøre det lille de kan. En arabisk, kristen kvinne står på et tak i et arabisk land og løfter det israelske flagget høyt. En iransk, ung jente legger ut en tekst om at hun ønsker seg et nytt regime i Iran, at hun skulle ønske at deres to land, Iran og Israel kunne være venner. En kardinal ber om å få ta barnas plass som gissel, for å redde dem ut.

La oss be om visdom, stå opp for sannheten, be for våre ledere, vandre i kjærlighetens fotspor og se det onde trykkes tilbake gjennom at vi velger å gjøre det gode. La oss velge medmenneskelighet og varme, og tale, skrive, be og gjøre det vi kan for å vise omsorg og medmenneskelig omtanke for dem som lider.

Kjære dere, det er ufattelige dager. Vi vet at den profetiske klokken tikker, og at det finnes handlinger som kommer til å utspille seg i tiden som betegnes som endens tid. Hvor vi befinner oss i den profetiske tidslinjen nå, er det ingen av oss som vet.

Men det vi vet, er at Gud vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse. Vi skjønner oss ikke på alle de ting som utspiller seg i det politiske bildet. Men selv om vi ikke forstår alt som skjer, så kan vi be! Og vi kan omslutte alle mennesker i våre bønner.

Kilde: Troens Bevis bladet for desember, 2023

Bli inspirert av trosstyrkende historier og nytt fra misjonsfeltene:
Få Troens Bevis bladet gratis i postkassen.

 



 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter