Drømmen som gikk i oppfyllelse: På tur med Sølvi og Rune

I mange år har Merete Drønen kjent på et indre ønske om å besøke jentene på Dina-sentrene i Kongo. Så går drømmen i oppfyllelse når Rune og Sølvi inviterer til tur i februar 2019.

Av Merete Drønen

Det virket så spennende å få reise sammen med Rune og Sølvi til Dina-sentrene i Kongo. På forhånd var jeg veldig spent, både i forhold til å komme til det korrupte landet, men ikke minst på det å skulle møte alle disse jentene som har hatt det så tøft.

Første senteret vi kom til var Dina-senteret i Bukavu. Sangen som møtte oss ved porten var helt overveldende. Tårene mine kom trillende ned, og det var så sterkt å se Rune og Sølvi sammen med jentene mens de sang «Rune, Rune Edvardsen». Det var ikke tvil om at jentene satte stor pris på ekteparet Edvardsen.

Det var så fint å få være med og overrekke de nye lekene fra Norge, og ikke minst få leke med jentene. Vi merket at de satte så stor pris på besøket. Kubbespillet ble veldig populært. Neglelakk, perler og klosser var også stor stas.

Da vi ankom Dina-senteret i Goma, ble vi også møtt av nydelig sang og glade barn. Her var barna enda mer tillitsfulle og kom og holdt oss i hendene, og ville sitte på fanget vårt. Vi fikk tre flotte dager sammen med jentene, med fullt av lek og latter.

To av jentene delte sine historier med oss. Det var sterkt å høre. Midt i alt det vonde, var de så glade for at de hadde kommet til Dina-senteret. Nå kunne de se framover og hadde et ønske om å kunne hjelpe andre.

Noe av det fineste vi opplevde var å være med jentene på gudstjeneste. Vi gikk sammen med jentene hånd i hånd til møtet. Det var flere lovsangsteam på gudstjenesten, men det nydeligste var når våre jenter fra Dina- senteret sang i sine nye fine drakter fra Kvinesdal Idrettslag.

Jeg er utrolig takknemlig for denne turen. Det var så fint å være med jentene, og se gleden de hadde i seg, til tross for de forferdelige tingene de hadde opplevd. Og det var godt å høre at de hadde tro på femtiden takket være Dina-stiftelsen. Det nytter å hjelpe!

Les mer om Dina-Stiftelsen her 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter