Når Jesus blir den nye vennen i nabolaget

Lurer du på hvordan evangeliet forandrer liv i land der levevilkårene er helt annerledes enn i Norge? Hver måned får Troens Bevis hundrevis av vitnesbyrd fra våre evangelister ute i feltet. Historiene viser hva som kan skje når Jesus blir en venn i hverdagen.

Dil Bahadur Gole fra Himalaya:
“Mens jeg gikk på videregående ble jeg arrestert fordi jeg uforskyldt ble innblandet i en slåsskamp mellom to gjenger. Jeg satt varetekstsfengslet i 2 år mens jeg ventet på at saken min skulle komme opp i retten. Mens jeg satt inne begynte jeg å få vondt i kneet. Jeg fikk litt behandling, men kneet ble bare verre. Da saken min endelig kom opp i retten ble jeg funnet uskyldig og jeg ble sluppet ut fra fengselet. Men kneet mitt ble bare verre, og snart ble jeg sengeliggende. Jeg klarte så vidt å halte avgårde med stokk.

En dag kom en av mine brødre på besøk. Han anbefalte at jeg skulle begynne å be til Jesus. Han gav meg Introkurset Det Nye Liv og sa at jeg kunne lese det for å lære mer om hans nye tro.

Han var  selv nettopp blitt frelst gjennom dette kurset etter å ha truffet en innfødt evangelist som var på besøk i nabolaget. Jeg leste kurset over noen dager og forstod at Jesus hadde ofret seg for mine synder. Pastoren kom også på besøk og jeg begynte å gå på møter i kirken deres. Plutselig oppdaget jeg at jeg trengte ikke lenger stokk for å gå. Jeg hadde fått mirakelet mitt! Da tok jeg imot Jesus som min frelser. Jeg har fått en ny start i livet og  den nye troen er med på å gjøre opp for tiden som jeg mistet i fengselet.”

Evangelistene våre i Nepal bruker Introkurset Det Nye Liv til å komme i kontakt med lokalbefolkningen.

 

Introkurset Det Nye Liv:
-En av Troens Bevis’ 3 virkegrener
-7 oppfølgingskontorer i Asia og Afrika
– 571 nye elever i snitt hver dag
-tilgjengelig over ny app

Mani Praja fra Nepal:
“Det var veldig tøft for oss da vi flyttet fra Devitar til Chitwan i Nepal. Fordi vi var fattige, var det vanskelig for oss å finne dagarbeid. Vi klarte ikke å sende barna våre på skolen, og naboene ville ikke komme til unnsetning når vi trengte hjelp. Men en dag kom en fremmed og banket på døren. Han fortalte oss om Jesus og at Han var kommet til verden for fattige mennesker som oss. Da den fremmede ble kjent med våre behov, gav han oss Introkurset Det Nye Liv.

Bibelversene i denne boken ledet min mann og jeg, og barna våre, til å ta imot troen på Jesus. Så begynte vi å gå regelmessig på møter mens barna våre gikk på søndagsskole. Nå er det gått ett år, og vi ser at Gud har velsignet oss. Vi har fått arbeid, og barna våre går på skole.

Vi blir ikke lenger oversett av alle rundt oss. Nå er det naboene som kommer til oss når de trenger hjelp! Vi er veldig takknemlige for det nye livet som vi har fått gjennom troen på Kristus. Han viste oss at vi har verdi selv om vi er fattige!

Patlolla fra India.

 

Patlolla fra India:
“Etter 10.klasse begynte jeg å jobbe for et firma som distribuerer plantevernmidler. Jeg giftet meg og vi har to sønner som begge er ingeniører. Jeg har alltid ofret og bedt til Hindu guden Vinayaka om at vi skal bli velsignet økonomisk. Men livet vårt var alltid det samme, ingen forandringer over mange år.

Jeg har alltid ønsket å vite mer om Gud og hva han gjør. Men ifølge vår Hindu tradisjon går vi kun til Gud for å be om velsignelser. Vi vet ikke om det finnes evig liv. Vi tror bare at vi kommer til å bli gjenfødt på jorden, gang etter gang. Men selv det er vi ikke sikre på.

Men i april i fjor begynte jeg å snakke med en medarbeider om min frustrasjon over gudene våre. Hun ble litt overrasket og fortalte meg at det finnes en levende og evig Gud som også gir oss evig liv. Jeg spurte henne hvem dette var, og hun sa at hun ville gi meg et brevkurs som jeg kunne lese. Jeg ble veldig overrasket over det jeg leste. Jeg oppdaget at det finnes virkelig et evig liv! Nå har jeg tatt imot Jesus som min frelser, og jeg opplever at livet er blitt spennende sammen med han! Nå ber jeg om at familien min også skal bli frelst.”

Junu fikk mer enn en jobb da hun begynte å arbeide som husholderske hos en kristen familie.

 

Junu Oraon fra Vest-Bengal:
“Jeg heter Junu og kommer fra en liten plass utenfor Siliguri i Bengal. Mine foreldre er dagarbeidere på en te-plantasje. Faren min er alkohol og spill avhengig. Det var moren min som tok alt ansvar for familien og sendte meg og mine to søsken på skolen gjennom den lille lønnen hun tjener. Så snart jeg var ferdig på skolen reiste jeg ut for å få jobb. Da jeg snakker hindi fikk jeg jobb som hushjelp i en nepalsk familie. Jeg la fort merke til at de var kristne. Alle i familien var veldig hjelpsomme og behandlet meg som om jeg var en av dem. Jeg ble heller aldri behandlet nedlatende selv om jeg tilhører et fattig stammefolk.

Dag etter dag la jeg merke til hvordan familien ba og snakket om Gud. Jeg ble også invitert med dem på møte og i husgruppen deres. Den først dagen jeg ble med datteren deres på ungdomsmøte, så jeg flere ungdommer som satt og studerte Bibelen. De gav meg Introkurset Det Nye Liv og hjalp meg å lese det. Jeg ble så begeistret over å lære at Jesus kan frelse oss fra våre synder. Jeg tenkte spesielt på min far som ikke var grei når han drakk.

En dag da jeg var på bønnemøte med ungdomslederne og vennene mine, fikk jeg et syn, noe som jeg aldri har opplevd før. Jeg så at min eldste søster forsøkte å ta livet sitt. En stemme inni meg sa at jeg måtte be for henne. Etter møtet ringte jeg min søster, og hun begynte å gråte og fortalte at hun var så deprimert på grunn av vår far. Jeg begynte å dele med henne om Jesus, og hun tok gråtende imot frelsen. Hun ble også løst fra ønsket om å dø. Nå ber jeg for foreldrene mine.”

Kilde:  Troens Bevis bladet for februar 2019.

Hold deg oppdatert med siste nytt fra misjonsfronten, sterke vitnesbyrd og trosinspirerende artikler.  Få Troens Bevis bladet gratis i postkassa

Støtt Troens Bevis med en misjonsgave i dag

VIPPS:TROENS BEVIS (#16212)     SMS: TRO BELØP TIL 2377

 

 

 Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter