Lise Karlsen og Evangeliesenteret til stevnet

Når Lise Karlsen besøker stevnet i år sammen med Evangeliesenteret har hun en ekstra erfaring å dele – etter to kreftoperasjoner har livet fått en ennå dypere mening.

– Fra midten av åttitallet har vi vært i Sarons Dal som talere. Det har vært en stor glede å besøke stedet som har vist oss stor tillit. Dessuten er det inspirerende å komme sammen med andre kristne. Beboerne på Evangeliesenteret setter også stor pris på å dele sine vitnesbyrd. Gjennom det opplever de å glede andre. Mange av dem har heller ikke sett det fine landet vårt, derfor betyr det å besøke Sørlandet også på den måten mye for dem. Og i Sarons Dal opplever de ekte glede, sier Lise Karlsen.

Syk
Lise Karlsen har i den senere tiden vært syk. Hun har hatt brystkreft og gjennomgått to operasjoner og 25 strålinger.

– Jeg erklærer meg frisk i Jesu navn. Jeg har gått gjennom behandlingene legene har anbefalt og kjenner meg frisk nå. Mange har bedt for meg, og det har vært styrkende.

– Det var jo en sjokkopplevelse da jeg fikk høre om sykdommen, og jeg tenkte: Er det dette jeg skal dø av? Heldigvis hadde jeg aktiv sykemelding slik at jeg holdt meg i gang. Det var ”god medisin” for meg. Ved at jeg har vært syk – og vært åpen om dette, har jeg også kunnet være til hjelpe for andre. Gjennom slike kriser får livet en dypere mening. Man blir ikke så overfladisk og tar ikke ting så selvfølgelige lenger. Dessuten blir evigheten enda viktigere og at man får med seg mange til Himmelen.

Advarsel
I 1983 ble Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter grunnlagt av Lise og Ludvig Karlsen. De var selv rusmisbrukere før de ble radikalt frelst og satt fri fra sitt rusmisbruk. Snart kjente de nød for samfunnets utslåtte med rusproblemer. De startet i garasjen og åpnet det første Evangeliesenteret på Roa. Den 21. mars 2004 døde Ludvig, men Lise har drevet arbeidet videre sammen med mange gode medarbeidere.
Gjennom årene har hundrevis fått et nytt liv gjennom arbeidet som ekteparet startet. Evangeliesenteret kjennetegnes av  mottoet «Ennå er det håp», og de sier at mennesker blir aldri oppgitt.
Men Lise Karlsen er rask med å komme med en advarsel.
– Det er ingen selvfølge at de kristne miljøene er alkoholfri. Mangelen på total avhold i pinsemenigheter gjør det problematisk for Evangeliesenteret å drive ettervern i samarbeid med menighetene slik det ønskes. Å utsette rehabiliterte rusmissbrukere for menighetsfelleskap der de kan møte vinglasset på middagsbesøk eller ølflaska på en restaurant sammen med kristne, kan være fatalt, mener hun.     

Lise Karlsen skal tale på avslutningsmøte under sommerstevnet i  Sarons Dal 18. juli kl. 19:00. Som mange andre møter under stevnet blir det TV-overført på websiden.Få siste nytt fra misjonsfeltet direkte i innboksen din.

Meld deg på vår månedlige nyhetsmail!

Se siste nyheter