Flere tusen frelst i Vest-Afrika

I løpet av en drøy måned før jul har Hans Martin Skagestad hatt fire kampanjer i Mali, Burkina Faso og Ghana. Det innebærer lange reiser inn i øde områder uten internett og andre goder.
–Men det er verdt det når jeg ser menneskeliv forandret rett foran øynene mine!

Den første kampanjen i begynnelsen av november holdes i Koulikoury i Mali. Det er en by med bortimot  40 000 innbyggere, og kun tre små menigheter. Det er også mange omkringliggende landsbyer uten en eneste kirke.

-Denne byen er et tøft område og trenger virkelig et gjennombrudd, forklarer Troens Bevis evangelist Hans Martin Skagestad.

Allerede første kvelden får Troens Bevis teamet gjennombruddet de ba om. Nærmere 1500 tar imot frelsesinnbydelsen.
– I et distrikt på ca. 100 000 med omtrent 300 kristne fra før, er dette ikke mindre enn fantastisk, sier han.

Etter kampanjene blir de frelsessøkende fulgt opp. Der det ikke finnes menigheter fra før blir nye menigheter platntet ved hjelp av innfødte evangelister.

 

Etter tre dager i byen er han overveldet over resultatet.

-De opprinnelige 300 kristne i byen har økt med flere hundre. Allerede dagen derpå var det oppstart av flere nye menigheter. Alle som blir frelst får tilbud om å fylle ut et oppfølgingskort, og vi har lokale evangelister klare som kontakter dem innen 5 dager med tilbud om å bli med i en nyplantet menighet, forteller han.

Får prøve kallet
En uke senere er neste kampanje i gang. Hans Martin og teamet får akkurat tid til å komme frem til Gushiegu i Ghana. Med seg på denne turen har han flere norske ungdommer, blant annet to som føler et kall til misjonsmarka som forkynnere.

Det er Lasse Tveite og Henrik Fjellstad. Lasse Tveite (20) går andre året på bibelskolen til Filadelfia i Kristiansand, og Henrik Fjellstad (22) går andre året på teologi studiet på Ansgar. Begge to får prøve seg som forkynnere for første gang mens de er i Ghana. Slik håper de å få klarhet i kallet sitt.

– Jeg har kjent på at det har vært en kamp over kallet mitt, sier Lasse.

-Det var som om «noe» ikke ville jeg skulle tale. Det å tale til 2000 mennesker som ikke har hørt evangeliet er jo noe helt annet enn å dele et ord i Norge. Jeg var veldig nervøs, men etter en liten stund kom flyten.  Jeg fikk oppleve at Gud brukte meg og det var veldig kult å se at så mange blir frelst. Når mennesker strømmet frem under frelsesinnbydelsen kunne jeg se at det var Gud som var tilstede. Det var Han som gjorde det. Også fikk jeg se at det er virkelig kraft i evangeliet.

Fra venstre: Margrete Bryge Ranudd, Tarjei Berge, Hans Martin Skagestad, Henrik Fjellstad, Lasse Tveite og Line Sofie Apeland.

 

Henrik er enig.

-Det er veldig spesielt å tale til mennesker som ikke har hørt evangeliet. Jeg kjente på det samme som Lasse, at det er et åndelig trykk her nede. At det er én som ikke vil at vi skal forkynne evangeliet. Men så får vi se at evangeliet virkelig virker! Det var flott å se så mange som ønsket å bli frelst.

Dere fikk også be for syke. Hvordan var det?

-Trosstyrkende, sier de begge.

Hans Martin er klar på at han synes det er viktig at kristne ledere gir unge plass på plattformen selv om de tenker at de kunne gjort det bedre selv.

-Det var noen som hadde tro på meg da jeg begynte, og nå vil jeg gjøre det samme for andre, understreker han.

-Vi tror på en levende Gud, og må stole på at Han virker selv når de som ikke er så erfarne har ordet. Jeg tror de vokser på det, og at jeg vokser på det. Det er noe jeg ønsker å leve etter, å gi andre en mulighet til å vokse i det kallet Gud har gitt dem.

Det blir en god start på kampanjen i Gushiegu i Ghana. Det er bra med folk på møtene, og flere hundre gir respons på frelsesinnbydelsen hver kveld. Mange vitner også om helbredelse.

Medisinklinikk
Men Hans Martin har også andre verdifulle ressurser med seg til Ghana. Legestudent Line Sofia Apeland leder en enkel medisinklinikk på dagtid, der de andre i teamet hjelper til.

De steller sår, sjekker blodtrykk, tar puls og temperatur og behandler ulike sykdommer. Hovedfokuset er malaria, som er årsaken til nesten en halv million dødsfall årlig. Teamet befinner seg i ett av områdene i verden med flest tilfeller av malaria.

-Vi fikk hjelpe over hundre pasienter hver dag, forteller Hans Martin.

 

 

Hans Martin er ikke i tvil om at liv reddes gjennom arbeidet til den medisinske klinikken. Her testes det for malaria.

 

Over 200 ble testet for malaria og over 100 testet positivt. Disse har nå fått behandling.

-Vi har også delt ut myggnett til gravide og barn. Vi har på flere av kampanjene mine fått bidratt med slik medisinsk hjelp, og jeg er overbevist om at det redder liv. Malaria kan være brutalt, tilføyer han.

2000 i ødemarken
Etter en kort tur tilbake til Norge, er Hans Martin på plass i Burkina Faso et par uker senere. Fem timer vest for hovedstaden Ouagadougou ligger den lille byen Bereba med ca. 10 000 innbyggere. På vei til kampanjeplassen første kveld kjører teamet 25 kilometer på en humpete afrikansk vei.

«Det er så øde rundt oss at vi lurer på om det i det hele tatt kan bo mennesker her ute. Får litt følelsen at vi er med på TV programmet «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu», melder han på Facebook.

De bruker 90 minutter på de 25 kilometerne og svinger omsider inn på kampanjeplassen. Der venter 2000 mennesker på dem.

-Det var nesten som en luftspeiling. Hvor har de kommet fra? Og andre kvelden kom det enda flere, forteller han begeistret.

Terror alarm
Allerede første kveld er det 500 som tar imot Jesus som sin frelser. Det er en enorm hunger etter evangeliet. Andre kveld er det også flere hundre som tar imot frelsesinnbydelsen.
Så er det stille fra teamet en dag før en sjokkmelding tikker inn.

Stemningen snudde brått kvelden før da politisjefen i distriktet kom inn og hentet nordmennene mot slutten av møtet. Det hadde vært to terror angrep samme kveld, det nærmeste mot en politistasjon kun 3 mil unna kampanjeplassen.

-Politisjefen ville ikke risikere at noe skjedde med oss «vestlige». Jeg og teamet måtte ta på oss skuddsikre vester og ble evakuert av politiet rett til hotellet vårt, én og en halv time unna, forteller Hans Martin.

De fikk ikke tillatelse til å være tilstede på kampanjen siste kvelden da politisjefen var redd de kunne bli målskive for terrorister. Så lokale krefter måtte ta over møtet.

-Personlig ville vi gjerne vært på det siste møtet. At nærmere 1000 av 10 000 innbyggere i dette området tok imot troen på Jesus i løpet av 3 kvelder, vitner om en enorm hunger etter de gode nyhetene. Men all respekt for myndighetene som tar godt vare på oss.

Både unge og eldre tok imot evangeliet.

 

Burkina Faso og Mali har vært rammet av flere alvorlige terrorangrep de siste årene, og senest i september var det 8 sivile som ble drept av ytterliggående islamister i Burkina Faso.

«Nå ser vi frem til vår neste kampanje i byen Houndé i Burkina Faso som begynner onsdag neste uke. Stå med oss i bønn så vi får fullført neste kampanje» skriver Hans Martin på Facebook.

Heksedoktor frelst
Få dager senere kommer en ny melding fra Vest- Afrika: HEKSEDOKTOR FRELST
Hans Martin ble tatt vel imot i Houndé der flere hundre muslimer og animister kom til tro de første dagene.

-Av de frelsessøkende var blant annet en kvinnelig heksedoktor som kom for å kaste forbannelser på kampanjen, men som i stedet endte opp med å bli frelst.

Kai Johansen fra Troens Bevis og Rasmus Jonstrup og Casper Vestergård fra Danmark kom også til Houndé for å hjelpe til med pastor- og lederseminarer på dagtid for rundt 80 lokale ledere.

-Siste kvelden var det over 20 mennesker som vitnet at de hadde blitt helbredet for ryggsmerter, hodeverk og dårlig syn. I tillegg var det en som ikke hadde gått uten hjelpemidler som nå kunne gå i egen kraft, forteller Hans Martin.

Til sammen var det opp mot 600 som tok imot Jesus for første gang.

-Nå er en hektisk måned med 4 kampanjer, 16 kampanje møter og 12 seminar dager over. Det skal bli deilig å komme hjem til norsk jul før vi reiser ut igjen på ny-året. Disse områdene venter på evangeliet!

 

Kilde: Troens Bevis bladet januar 2019.

 

Hold deg oppdatert med siste nytt fra misjonsfronten, sterke vitnesbyrd og trosinspirerende artikler.  Få Troens Bevis bladet gratis i postkassa

 

Støtt Troens Bevis sine misonskampanjer med en misjonsgave

VIPPS:TROENS BEVIS (#16212)     SMS: TRO BELØP TIL 2377


 

Gi en gave til misjonsarbeidet!

Se siste nyheter